Administrerende direktør Kjetil Bollestad informerte onsdag de ansatte om at verftet i Florø skal kutte staben med 120 ansatte. Nedbemanningen vil skje gradvis og skal være fullført våren 2010, melder Firdaposten.no.

- Det er rundt 120 personer som får beskjed nå om at vi ikke har jobb til dem. I tillegg har 70 personer så langt i år fått den samme beskjeden, sier Bollestad til Nettavisen.

Han forklarer situasjonen med ordretørke. Florø-verftet, som tidligere var en del av Aker Yards og nå eies av det sørkoreanske industrikonglemoratet STX, har spesialisert seg på kjemikalietankere og juicetankere. Men på dette området er det nå mørke utsikter.

- Vi ser ingen bedring på dette markedet. Det er tomme ordrebøker og mange skip i opplag, sier Bollestad.

Han sier de ansatte tok beskjeden om oppsigelser med fatning og at den ikke kom uventet.

- Men dette er selvsagt tungt for den enkelte, sier han.

Florø-verftet har 230 ansatte og er et av 15 verft i STX Europe. Søsterverftet i Åbo i Finland sjøsetter denne måneden giganten «Oasis of the Seas», verdens største cruiseskip. Ifølge Bollestad satser Florø-verftet videre som et service- og reparasjonsverksted. De siste båtene leveres i november og i februar-mars. Deretter er det ingen utsikter til ny skipsbygging.

Les mer om STX Europe her.