*Nettavisen* Nyheter.

1200 ledige jobber

Ved utgangen av oktober måned står 1200 stillinger ubesatt her i fylket. Dette er en økning på nesten 30 prosent fra samme tidspunkt i fjor.

Ved utgangen av oktober måned er det registrert 8091 helt arbeidsledige personer her i fylket. Dette er en nedgang på 171 personer fra utgangen av september. Arbeidsledigheten ved utgangen av oktober utgjør 3,5 prosent av arbeidsstokken.

«Ledigheten er lavest i Norheimsund og høyest i Bergen sentrum. Ledigheten i fylket gikk mest ned blant selgere, ingeniører og teknikere, prosess- og maskinoperatører og fagarbeidere innen industri, bygge- og anleggsarbeidere. Ledigheten gikk opp blant butikkmedarbeidere og renholdspersonale i denne perioden», heter det i en pressemelding fra Aetat.

2263 personer er registrert som langtidsledige her i fylket, en oppgang på 6 prosent fra samme tidpunkt i fjor. Dette er personer som har vært registrert som helt arbeidsledige i mer enn 26 uker.

Ifølge Aetat ble det registrert rundt 1700 ledige stillinger i Hordaland i løpet av oktober. Ved utgangen av måneden står 1200 stillinger fortsatt ubesatt.

«Det er flest ubesatte stillinger innen bygge- og anleggsarbeid. Blant de ulike yrkesgruppene i denne bransjen er det størst mangel på tømrere, snekkere, rørleggere og hjelpearbeidere. Det finnes også ubesatte stillinger innen salgsarbeid, kontorarbeid, prosess- og maskinarbeid, sykepleier- og annet omsorgsarbeid», heter det i pressemeldingen fra Aetat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.