RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12.000 mistet strømmen - og fikk den raskt tilbake

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Rundt 12.000 strømkunder var uten strøm én gang i løpet av julaften. For de fleste var avbruddet kortvarig, og bare noen få hundre var fortsatt uten strøm klokken 20.

- Det er snakk om rundt 600 kunder, og vi regner med at de kommer til å få strømmen tilbake igjen ganske snart, sier kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB julaften. Han sier de fleste som mistet strømmen fikk den tilbake i løpet av en time

- Ut fra værvarselet hadde vi ventet mer, men det viser også at nettselskapene har gjort en veldig god jobb. De har både hatt en forebyggende innsats med rydding langs traseene, og de har kalt inn folk nok til å ha en god beredskap på julaften, sier Hillestad.

- Det er et nokså begrenset antall husstander som er rammet, og de fleste bøndene har en såkalt sikringsradio som de kan benytte seg av, sier operasjonsleder Geir Gjesdahl i Rogaland politidistrikt til NTB. Folk er derfor bedt om å oppsøke nærmeste bonde dersom de trenger kontakt med nødetatene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere