RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

120.000 elevers dagsverk verdt 35 millioner kroner

Oslo (NTB): Fjorårets utgave av Operasjon Dagsverk ble den mest innbringende hittil. 120.000 elever skaffet 35 millioner kroner til skoleprosjekter i Rwanda.

Beløpet er det største som er samlet inn i forbindelse med at norske skoleelever hver høst gir en dag av sin tid til å jobbe for ungdommer andre steder i verden. Tallene som nå endelig er klare, viser at den gamle rekorden fra 2009 ble slått med hele 5 millioner.

- Vi synes det er veldig stas med ny rekord, og er så klart utrolig stolte over innsatsen til elevene. Det blir flott å se dette komme rwandiske ungdommer til gode, sier leder for Operasjon Dagsverk, Fredrikke Marie Trana (20).

Når de mange dagsverkene legges sammen, utgjør de 460 årsverk, noe som ville plassert prosjektet trygt i kategorien «stor bedrift» i Norge. Lønnen de fikk for strevet skal gå til å utstyre to nye videregående skoler i Rwanda. Målet er at flere elever i det sentralafrikanske landet skal gjennomføre skolegangen. Prosjektet drives av Plan.

- Dette er et fantastisk resultat som vil komme unge i Rwanda til gode i mange år fremover. Resultatet viser norske skoleungdommers engasjement og solidaritet med den fattige delen av verden, sier generalsekretær Helen Bjørnøy i Plan Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere