RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1206 på sykehus med svineinfluensa

Foto: MICHAEL BUHOLZER (REUTERS)
Sist oppdatert:
Det er fortsatt høy influensaaktivitet i Norge, men nedgangen fortsetter. Så langt har 1206 havnet på sykehus med viruset.

De siste tallene fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at influensaaktiviteten i Norge er på retur over hele landet. Det er ikke rapportert om nye dødsfall siden forrige ukes oppdatering. Dermed står det fortsatt 25 døde i tilknytning til svineinfluensaen på den norske oversikten.

- Tredje bølge kan ikke utelukkes
- Nedgangen i influensaaktivitet kan fortsette de neste ukene, men en tredje bølge på vinteren kan ikke utelukkes. Eventuelt kan aktiviteten flate seg ut og legge seg på et høyere nivå enn det vi vanligvis ser, heter det i ukeoversikten fra FHI onsdag.

Fortsatt på et høyt nivå
Det understrekes at influensaaktiviteten fortsatt er på et høyt nivå sammenlignet med vanlig sesonginfluensa og at alle de influensavirusene som ble identifisert i uke 48 kommer fra pandemiviruset A(H1N1), bedre kjent som svineinfluensa.

1206 på sykehus så langt
I uke 48 var det i alt 37 pasienter inneliggende på norske sykehus med svineinfluensa. 19 av dem lå på intensivavdelinger. De fleste som har vært innlagt er yngre enn 65 år. Siden 1. september og til og med 30. november har det vært 1206 innleggelser, 151 på intensivavdelinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere