RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

121 tatt i fartskontroll på fem timer

UP-sjefen: – Jeg er skuffet over folks adferd.

BERGEN (BA.no): Onsdag gjennomførte UP flere kontroller i forbindelse med påskeutfarten. På fem timer ble hele 121 førere tatt for for høy fart. 10 av dem kjørte så fort at de mistet førerkortet. Nå er UP-sjefen skuffet over folks adferd i trafikken.

– KLARER IKKE HOLDE SEG I SKINNET
– Det er veldig mye. Jeg er skuffet over folks adferd. Med tanke på at det har vært varslet at UP vil ha kontroller, er det rart at folk ikke klarer å holde seg i skinnet, sier UP-sjef på Vestlandet, Terje Oksnes.

LES OGSÅ: UP: – Du må regne med å treffe på oss!

I fem timer har UP hatt laserkontroll på E16 ved Dale, på E39 ved Romarheimsdalen og i Mogrend på nordsiden av Nordfjorden.

Høyeste fart ble målt til 132 km/t i 80-sonen i Romarheimsdalen. En ble også tatt i 84 km/t i en 50 sone.

– Vi har også hatt ute to sivile videobiler for å se på folks adferd i påsketrafikken. 11 ble bøtelagt for å ha fort kort avstand til bilen fremfor, sier Oksenes.

LES OGSÅ: Politiet bøtelegger bilister som varsler om fartskontroll

Utover dette har UP kontrollert 100 førere opp mot rus, uten at noen ga utslag.

– IKKE STRESS
– Ta det med ro! Beregn god tid. Det er ingen vits i å stresse. Folk må akseptere at de kanskje må ligge litt under fartsgrensen når det er så mye trafikk på veiene.

Han forteller at flere av de som har blitt tatt for fart har foretatt flere forbikjøringer.

– En av dem vi tok ved Dale ble målt i laser rett etter en forbikjøring, og var i ferd med å ta en ny forbikjøring da han ble stoppet, sier Oksnes til BA.

RASKT PÅ ØSTLANDET
Og det var ikke bare i Bergen noen hadde det litt ekstra travelt.

Under en UP-kontroll på E6 i Stange onsdag ettermiddag, fikk hele 8 fartsforelegg for hastighet. Høyeste hastighet ble målt til 129 km/t i 100-sone. En anmeldes for å ha kjørt uten gyldig førerkort, melder Hamar Arbeiderblad.

Politiet i Hedmark hadde også kontroll i Nord Odal på Fv24. Der ble det skrevet 6 fartsforelegg for hastighetsoverskridelse. Høyeste hastighet ble målt til 96 km/t i 80-sone. 2 anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere