*Nettavisen* Nyheter.

121.608 norske biler ble vraket i fjor

Oslo (NTB): Økt vrakpant førte til økt vraking i 2012. Til sammen ble 121.608 biler tatt ut av trafikk for godt i året som gikk.

Antall biler som ble levert inn til vraking økte med 18 prosent, viser en oversikt fra Norges Biloppsamleres Forening og Toll- og avgiftsdirektoratet.

- Vrakpanten økte med 500 kroner ved årsskiftet 2012. I tillegg er det gode tider i Norge som gjør at mange kjøper ny bil, og dermed velger å skrote sin gamle, sier styreleder Tor Alm i NBF.

I fjerde kvartal ble drøyt 21.000 biler vraket. Selv om årets siste tre måneder uansett er lavsesong for vraking, tror Alm at noen har valgt å vente til over nyttår da vrakpanten ble satt opp på med nye 500 kronet. Fra 1. januar ligger beløpet på 2.500 kroner.

Ifølge NBF blir 85 prosent av et bilvrak gjenbrukt og sendt til gjenvinning. I tillegg blir bilene tappet for miljøfarlige vesker som blir forsvarlig lagret og destruert.

- Det er gjennomført omfattende miljøtiltak de siste årene, og målet er at gjenvinnings- og gjenbruksgraden skal opp i 95 prosent i 2015, forteller Alm. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag