Gå til sidens hovedinnhold

125 mill kan ryke med ny regjering

BU-leder Silje Winther frykter at en ekstra beviligning på 125 millioner til bydel Gamle Oslo kan ryke nå som det blir regjeringsskifte.

GRØNLAND: – Jeg er både nervøs og spent nå som det blir et regjeringsskifte, sier BU-leder i Gamle Oslo, Silje Winther (Ap).

Gamle Oslo har allerde fått bevilget 125 millioner, men sittende regjering ønsker altså å legge inn samme sum i statsstøtte slik at den totale summen blir 250 millioner over fen år.

Penger til barn og unge

– Nå blir det viktig å presse på de borgelige partiene, både lokalt og ikke minst bystyret slik at disse pengene ikke forsvinner, sier Winther.

Hun vet godt hvem som kan behøve litt av de ekstra 125 millionene.

– Med disse pengene kan vi virkelig få til noe i dette området, spesielt opptatt er vi av å gi et bedre tilbud til bydelens barn og unge, påpeker Winther.

Og nå kan det altså hende at den nye regjeringen bestemmer seg for ikke å bevilge de ytterlige 125 millionene.

– Blant annet midler rettet mot eldreomsorgen er lovpålagt, men det gjelder dessverre ikke barn og unge, sier BU-lederen.

LES OGSÅ: Slik kan det bli på Vaterland

Savner fritidstilbud

For ikke lenge siden arrangerte BU en ungdomskonferanse, hvor de unge ble spurt direkte hva de ønsket av tilbud i sin egen bydel.

– Et overveldende flertall fortalte at de savnet ulike typer fritidstilbud, slik at det er flere steder i byen hvor de kan gjøre aktiviteter i trygge omgivelser, forteller BU-lederen.

Også svømmeundervisning og bedre tilgang til helsesøster ble nevnt av flere under møtet, tilltak som sikkert kommer opp igjen da det 30. september holdes et innspillsmøte på Cafeteatret, Grønland.

Lytte til beboerne

– Her inviterer vi alle som vil fra bydelen til å komme med sin forslag til forberdringer og gode tilltak som pengene kan brukes på. Vi som er lokalpolitikere ønsker å lytte til beboeren i området, og ingen forslag er for små, påpeker Whinter.

Hun legger også vekt på at det ikke bare er de som har organisert seg best som får den største delen av potten.

– Vi får se hva som skjer. Nå venter vi først på byrådeds budsjettforslag, og ikke minst statsbudsjettet som legges frem i oktober, avslutter Winther.

LES OGSÅ

– Gutta tør ikke å teste seg for klamydia

– Bare riv hele Tøyen

LEDER: «Tøyen – stedet politikerne glemte»

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller