Gå til sidens hovedinnhold

13,9 grasrotmillioner til Oslo

Det første året med Grasrotandelen er forbi. I Oslo har 31.014 spillere bidratt med 13,9 millioner kroner til lag og foreninger i fylket.

OSLO: På landsbasis ble det totalt samlet inn over 210 millioner kroner via Grasrotandelen.

- Vi er godt fornøyd med det første året til Grasrotandelen, og vi ser at det er et stort engasjement rundt ordningen. I 2010 vil enda flere vil finne seg en grasrotmottaker, og vi tror spillerne våre vil generere minst 250 millioner kroner til grasrota i løpet av året, sier pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping.

Til nå har over 520.000 av Norsk Tippings 1,9 millioner spillere funnet seg en grasrotmottaker – uten at det koster dem noe ekstra eller at det går ut over premien deres. Hver gang de spiller går fem prosent av innsatsen til laget eller organisasjonen de har valgt som sin grasrotmottaker. Spiller de på Multix-terminalene går halvparten av overskuddet til Grasrotandelen.

- Det er nå godt over 15.000 lag og foreninger som kan motta grasrotandeler fra spillerne våre, så det blir flere å velge blant. Vi ser også at stadig flere ser nytten av grasrotinntektene de får. Alt som skal til for å lykkes med Grasrotandelen er litt engasjement, sier Vikøren.


På Østkanten var det fotballklubbene Skeid og Vålerenga som fikk inn mest penger. Skeid hadde 704 registrerte givere som totalt donerte 560 455 kroner. Vålerenga fotball hadde på sin side 2670 registrerte givere, som totalt samlet inn 1 446 166 kroner.

Den tredje utbetalingen i Grasrotandelens første år starter i dag. Den neste utbetalingen skjer 1.mai.

Sjekk ut hvordan pengene ble fordelt i Oslo hergrasrotandelen.no

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå