RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13-åring kjørte skolebussen

(YouTube)
Sist oppdatert:
Da bussjåføren besvimte tok tenåringen grep. Se video.

(SIDE2:) Jeremy Wuitschick (13) satte seg bak rattet på skolebussen nylig, og reddet 15 medelever i trygghet.

- Jeg visste at noe var galt. Det var ganske skummelt, men jeg handlet på instinkt. Alt skjedde veldig fort, sier Wuitschick ifølge ABCNews.

Hadde det ikke vært for tenåringen kunne bussturen til Surprise Lake Middle School i Milton, endt i en alvorlig ulykke. Plutselig begynte sjåføren å hive etter pusten og vifte med armene, før han besvimte.

Tenkte raskt
Det var da Wuitschick tenkte raskt og kastet seg foran rattet. Han blir hyllet av det lokale politiet for sin snarrådighet. Den unge gutten tok kontroll over bussen, og svingte til siden før han dro ut nøklene.

- Jeg gir gutten all ære for at han tenkte så raskt. Han gjorde det riktige, og vi ønsker å gjøre noe for ham. Han fortjener å bli hyllet, sier politisjef Bill Rhodes.

Politiet fikk melding om at en skolebuss var ute av kontroll, men da de kom til stede hadde Wuitschick stoppet bussen.

Ingen trafikkulykker
En talsmann for skoledistriktet opplyser til ABCnews at eleven har fått opplæring i hva de skal gjøre ved en nødssituasjon på skolebussen. De er også blitt trent opp til hvordan bussen kan stoppes hvis det skulle være nødvendig.

Han var imidlertid ikke den eneste helten denne dagen. En annen ung elev skal ha startet hjerte-lunge-redning på sjåføren mens Wuitschick konsentrerte seg om å få kontroll over bussen.

Bussjåføren ble deretter tatt hånd om av ambulansepersonell, og brakt til sykehuset på grunn av hjerteproblemer. Tilstanden skal ha vært alvorlig. Ingen andre kom til skade.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere