Gå til sidens hovedinnhold

13-åring med luftgevær drept av politiet i California

Santa Rosa (NTB-Reuters): En 13 år gammel gutt i California som bar på et luftgevær av plast, ble skutt og drept av en politimann som trodde våpenet var en ekte rifle, opplyser lokale myndigheter.

13 år gamle Andy Lopez Cruz var på vei for å besøke en kamerat da han ble skutt, opplyser faren hans. Hendelsen skjedde i Santa Rosa i California tirsdag, dagen etter at en 12 år gammel gutt skjøt en lærer og deretter seg selv i Nevada.

- Det er galt, det de gjorde mot min sønn, sa faren Rodrigo Lopez da han satt og sørget sammen med venner og familie i en stille protest utenfor rådhuset i Santa Cruz onsdag.

En polititalsmann sier at to politifolk patruljerte området der 13-åringen bodde da de så ham gå bortover gaten med et våpen i hånden.

- Den ene politimannen, som ikke oppfattet at det var et barn han så, ropte to ganger til ham at han skulle legge fra seg våpenet. Da vedkommende snudde seg mot politifolkene og trolig hevet våpenet, avfyrte den ene politimannen flere skudd og drepte gutten, sier polititalsmann Paul Henry.

- Dette er en tragisk hendelse, både for guttens familie, for lokalsamfunnet og for polititjenestemennene, sier han. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka