13-åring mobbet på Facebook - tok plastisk kirurgi

Foto: Skjermdump (ABC)

Nicolette hatet nesa si så mye at mor ringte og avtalte konsultasjon.

13.10.11 22:35

Da Nicolette Taylor var et lite barn, sto hun modell for magasiner og kataloger. Men etter at hun brakk nesa for andre gang da hun var 8 år, forandret ting seg.

- Nesa mi henger og er krokete, sier Nicolette til ABC News, som har laget en større reportasje om 13-åringen.

Se video i bunnen av saken!

«Big nose Taylor»
Stygge kommentarer både på skolen og på Facebook-profilen hennes gjorde at Nicolette kom gråtende hjem dag etter dag.

- Jeg husker jeg en gang kom av bussen og jeg stigråt. Jeg fortalte mamma at en jente kalte meg «big nose Taylor», forteller Nicolette, som kommer fra Long Island i New York.

Problemet ble så stort at hun bestemte seg for å fikse på nesa. I starten var hennes mor, Maria, skeptisk til dette og fortalte henne at hun måtte vente til hun ble 18 år. Men etter hvert ombestemte hun seg.

- Fordi jeg så at dette plaget henne og gjorde henne usikker, ringte jeg og avtalte en konsultasjon, sier Maria til ABC News.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Skjermdump (ABC)

Populær jente
Nicolette har alltid vært en aktiv og populær jente på skolen. Derfor ble hun overrasket over den økende mobbingen, både på skolen og på Facebook.

- Alle kunne se det. Alle vennene mine kunne se det, alle de nye vennene mine. Jeg ville ikke at de også skulle si ting. Sladder går rundt og det er sårende.

Ingen aldersgrense
Nicolette er den yngste pasienten Sam Rizk har operert. 25 prosent av alle personene han har gjennomført operasjoner på er tenåringer.

- Vi blir dømt ut ifra hvordan vi ser ut, selv om vi liker det eller ikke. Noen ganger kan utseende bygge en karakter, noen ganger kan utseende ødelegge det, sier Rizk til ABC News.

I USA hadde over 250.000 tenåringer plastisk kirurgi. Og det er ingen offisiell aldersgrense.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Skjermdump (ABC)

Da Nicolette så den nye nesa for første gang, gråt hun av glede.

Etter operasjonen begynte Nicolette på ny skole og ble med i skolens heiagjenglag. Hun utelukker ikke at mobbing kan forekomme i framtiden, men at hun da ikke vil bry seg ettersom hun nå føler seg mer komfortabel med utseende.

- Vi ser hvor mye dette betyr for henne. Hvis det er noe vi som foreldre kan gjøre for barnet vårt, så hvorfor ikke, sier Nicolettes far Rob.

Se ABC News' reportasje under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.