RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13-åring som døde: – Skjedde lovbrudd

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Fylkesmannen i Oslo og Akershus mener det ble begått lovbrudd i behandlingen av den 13 år gamle jenta som døde av avmagring på Beitostølen nyttårsaften, og saken sendes til Statens helsetilsyn.

Statens helsetilsyn skal vurdere eventuelle reaksjoner mot en eller flere av de involverte helseinstansene, melder NRK.

Fylkesmannens helseavdeling har innhentet opplysninger fra alle helseinstanser som var i befatning med den 13 år gamle jenta i tiden før hun døde.

Ifølge Fylkesmannen i Oslo og Akershus ble til sammen fire virksomheter og to fastleger kontaktet av helseavdelingen. De har sendt inn journaler og rapporter om sin behandling av 13-åringen, som led av en spiseforstyrrelse. Helseavdelingen har vurdert om behandlingen og oppfølgingen pasienten fikk ved de ulike virksomheter og helsepersonell, var faglig forsvarlig. Det er også vurdert om kravene til journalføring er oppfylt og om opplysningsplikten til barnevernet er overholdt.

– Fylkeslegen oversender saken til Statens helsetilsyn for vurdering av administrativ reaksjon etter helsepersonelloven, skriver Fylkesmannen.

13-åringen døde av avmagring og sult, og hennes mor ble i etterkant av dødsfallet siktet for grov omsorgssvikt fordi politiet mener hun ikke gjorde nok for å hjelpe datteren. I etterkant av dødsfallet er det blitt kjent at moren ved flere anledninger slo mobbealarm til både skole og fylkesmann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere