*Nettavisen* Nyheter.

13-åringens familie: - Dette er et stort sjokk

Foto: Thomas Winje Øijord (NTB Scanpix)

Nå håper familien at politi og veimyndigheter ser på veistrekningen for å unngå flere alvorlige ulykker.

13.01.14 09:46

BJØRKELANGEN (rb.no): - Dette er et stort sjokk og vi ber om forståelse for at familien nå trenger ro for å bearbeide sorgen og ta vare på hverandre, heter det i pressemeldingen fra talspersonene til den 13-åringen som omkom etter hesteulykken på riksvei 229 lørdag.

Tenker på sjåføren
I pressemeldingen skriver de videre at de nærmeste pårørende ønsker «å uttrykke familiens takknemlighet for all omtanke og forbønn som har blitt uttrykt det siste døgnet gjennom tekstmeldinger, telefoner og via sosiale medier».

- Våre tanker går også til bilføreren som var involvert i ulykken og hans familie.

- Håper de politi og veimyndigheter gjør alt i deres makt
I pressemeldignen retter familien også søkelys mot den belastede veistrekningen, skriver Romerikes Blad.

- En veistrekning på 200–300 meter gjennom den lille bygda vår har nå krevd fire liv på de siste to årene, alle myke trafikanter, og vi håper at politi og veimyndigheter nå vil gjøre alt som står i deres makt for å hindre at flere liv går tapt.

På politiets pressekonferanse søndag ettermiddag sa lensmann Svein Engen imidlertid at det ikke ville komme til å vurdere tiltak utover de som allerede er iverksatt.

Familien til 13-åringen ønsker ikke at jenta identifiseres på det nåværende tidspunkt.

Minnestund på skolen
Mandag morgen vil én pult stå tom både på Bjørkelangen skole i Aurskog-Høland og på Framtun skole i Nes, skriver Indre .

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Per Stokkebryn, Romerikes Blad

Den ene av de to omkomne i hesteulykken, Tiril Alette Huser Bølge (11), gikk på Framtun skole. Der blir det holdt minnestund mandag morgen.

- Skolen vil holde en minnesamling mandag morgen med alle elevene i gymsalen. Der blir det mulighet for foreldrene å komme også. Det vil bli lagt ut kondolanseprotokoll, vi tenner levende lys og har et bilde av eleven, skriver rektor Anne Sverdrup i en pressemelding fra skolen.

Legger ut kondolanseprotokoll
De ansatte og foreldre i berørte klasser ble informert om hendelsen søndag kveld.

- Vi har også gjort om biblioteket til et rom for ettertanke hvor kondolanseprotokollen vil ligge ut uken. Dette rommet er hele tiden bemannet med en voksen, og klassene kan besøke rommet etter behov, skriver Sverdrup videre.

Også på Bjørkelangen skole blir mandagen spesiell. Særlig for de 63 elevene ved 8. trinn, som 13-åringen var en del av.

- Tankene går først og fremst til familien. Vi har hatt beredskapsmøte om situasjonen, og lærerne var også innkalt til møte søndag kveld. Vi planlegger en minnestund. Det blir ingen helt vanlig skoledag, og vi skal ivareta de som trenger det, sier rektor Wenche Ovlien Engen ved Bjørkelangen skole til Indre Akershus Blad.

Minnes av ridemiljøet
Også ridemiljøet er i sorg etter tapet av de to jentene.

«I dag har vi mistet to av våre ivrige og flinke stalljenter. De forlot oss så alt for unge etter den tragiske ulykken ved Bjørkelagen i går. Dere kommer til å bli sterkt savnet», skriver en ridelærer ved en stall jentene var tilknyttet.

Les flere saker hos RB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.