*Nettavisen* Nyheter.

13 års fengsel for å ha spist tiger

Illustrasjonsbilde: En bengalsk tiger i Shanghais zoologiske have. Enkelte kinesere tror at tigerkjøtt er bra for helsen og kan øke kjønnsdriften, og den ulovlige handelen med tigerprodukter skal ha økt i takt med at kinesernes velstand har økt. Foto: Johannes Eisele / AFP (NTB Scanpix)

En kinesisk forretniingsmann er dømt til 13 års fengsel etter å blitt funnet skyldig i å ha kjøpt og spist utrydningstruede tigre og laget vin av blodet deres.

31.12.14 06:17

Ifølge dommen organiserte mannen i fjor tre besøk i Guangdong-provinsen for å kjøpe tiger som han tok med seg hjem til Guangxi der han bodde, skriver nyhetsbyrået Xinhua.

Kjøperne overvar selv at tigrene ble slaktet før transporten, noe som ved ett tilfelle skjedde ved hjelp av elektrisk støt.

Sammen med venner spiste forretningsmannen kjøttet fra tigrene. Han ble pågrepet etter at en av kompanjongene gikk til politiet.

Det er uklart hvor tigrene opprinnelig kom fra, men det er mistanke om at de var smuglet inn i Kina.

Enkelte kinesere tror at tigerkjøtt er bra for helsen og kan øke kjønnsdriften, og den ulovlige handelen med tigerprodukter skal ha økt i takt med at kinesernes velstand har økt.

Det lever fortsatt tigre i Kina, først og fremst i avsidesliggende områder i nordøst, men bestanden har falt dramatisk de siste årene som følge av tjuvjakt og inngrep i naturen.

Sørkinatigeren som lever i de sentrale og sørlige delene av landet er på randen av utryddelse og all jakt på tiger og omsetning av produkter fra dyrene er forbudt i Kina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.