RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 barn omkom i kjøpesenterbrann

Foto: STRINGER
Sist oppdatert:
13 barn og 6 voksne bekreftet omkommet foreløpig etter brann i Qatar.

Det begynte å brenne i kjøpesenteret kl. 11.00 lokal tid mandag morgen i Doha, Qatar.

Minst 19 mennesker omkom i brannen som feide gjennom det eksklusive kjøpesenteret Villaggio Mall, som er populært blant utlendinger og turister. Ingen av de døde var fra Qatar. 17 mennesker ble skadd i brannen.

Flesteparten barn
Innenriksministeriet i Qatar bekrefter til BBC at 13 av de omkomne var barn.

Tre to år gamle trillinger fra New Zealand var blant de 19 menneskene som mistet livet i brannen.

Foreldrene til trillingene, Jane og Martin Weekes har bodd fem år i Qatar, der hun arbeider i salgsavdelingen til Qatar Airways.

Foruten trillingene fra New Zealand var de døde barna fra Spania, Japan, Frankrike, Filippinene, Benin og flere andre land. En spansk diplomat opplyste at fire av barna var spanske.

Det er ikke klart hva som var årsaken til brannen, som brøt ut i lekeavdelingen i kjøpesenteret, som har kanalene i Venezia som gjennomgående tema.

Brannen utviklet seg raskt, det var stor røykutvikling og barna ble sperret inne i lekeavdelingen uten at brannmannskapene klarte å komme til i tide. De måtte bryte seg gjennom taket etter at trappa til avdelingen i første etasje falt sammen

Kjøpesenteret åpnet for seks år siden og er et av de mest populære i landet. På området er det både butikker, kino, et hotell og en fornøyelsespark.

Vitner rapporterer at de så sort røyk velte ut av bygningene kort tid etter at brannen startet.

- Ingen brannalarm
- Det virker ikke som om det var en eneste brannalarm eller sprinkelanlegg på kjøpesenteret, sier en av de omkomnes slektninger til nyhetsbyrået Reuters.

På spørsmål om hvorvidt ryktene om sviktende brannvarslings- og slukningsystem stemmer, var svaret at noen av disse ikke fungerte som de skulle, og at dette nå etterforskes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere