RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 drapssaker i år – én uten pågripelser

Sist oppdatert:
Med halve 2015 passert har politiet etterforsket 13 drapssaker her i landet. Det er fire flere enn i fjorårets seks første måneder.

Så langt i år har politiet tatt én eller flere antatte gjerningspersoner i tolv av sakene.

Fortsatt er ingen pågrepet for drapet på en 40 år gammel norsk-pakistansk mann på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo 11. april i år. Mannen ble selv i 1997 dømt til åtte års fengsel for tre drapsforsøk.

NTBs oversikt viser at politiet har etterforsket 13 nye drapssaker i første halvår i år. Den siste saken fikk Oslo-politiet tirsdag, da en mann i 60-årene ble funnet skutt og drept i et forretningslokale på Økern. Den antatte gjerningsmannen, som var i 70-årene, ble funnet død i sin egen garasje et annet sted i Oslo noe senere. Politiet antar at han tok sitt eget liv.

I første halvår 2014 etterforsket politiet åtte drapssaker. I tillegg kommer etterforskningen av dødsfallet til Helge Irgens, som ble funnet død i boligen sin i Sund kommune i Hordaland 25. juni. I februar 2015 ble den filippinske ektefellen hans siktet for overlagt drap, og hun har erkjent forsettlig drap.

Inkludert saken i Sund kommune etterforsket politiet 30 drap eller vold med dødelig utfall begått i 2014. Kripos' statistikk, som kun omfatter forsettlige og overlagte drap, talte 27 drap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere