13 fanger døde i brann i Tyrkia

Istanbul (NTB-Reuters): 13 fanger i Tyrkia døde natt til søndag i en brann i et fengsel sørøst i landet. Fangene skal ha satt fyr på madrassene sine for å protestere mot soningsforholdene.

Lokale myndigheter opplyste først at brannen brøt ut idet fangene kranglet seg imellom inne på cellen. Det ble avvist at det var snakk om et fangeopprør.

- Det var absolutt ingen konfrontasjon med vaktene eller soldater. Dette har ingenting å gjøre med politiske fanger, sier guvernør Celalettin Guvenc i provinsen Sanliurfa sørøst i Tyrkia.

Lokale medier melder samtidig at brannstiftelsen var en protest mot forholdene i fengselet, som er bygget for å huse om lag 350 innsatte. Nå holdes det imidlertid 1.057 fanger i fengselet, ifølge nyhetsbyrået Dogan.

Blant de innsatte er den kurdiske parlamentarikeren Ibrahim Ayhan, men han skal ikke være blant de omkomne eller skadde. Det var i alt 18 fanger på salen der brannen startet, 13 av dem døde, mens fem ble skadd. Salene har i utgangspunktet åtte sengeplasser, og med 18 fanger må flere sove på gulvet, melder det tyrkiske nyhetsbyrået.

Brannen ble slukket først etter halvannen time. Deretter ble vaktholdet skjerpet. Politiet skal ha brukt tåregass og vannkanoner mot slektninger av fangene som søndag strømmet til fengselet. Enkelte svarte med å kaste stein på politiet, og flere hamret på fengselsportene for å komme inn. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.