*Nettavisen* Nyheter.

13 måneders fengsel i narkosak

To menn på 25 og 26 år er i Bergen tingrett dømt til fengsel i 13 måneder for oppbevaring av 156 gram amfetamin.

08.12.05 08:18

Det var i begynnelsen av desember i fjor politiet fant amfetaminen i leiligheten de to bodde i sammen med en kvinne. Under ransakelsen av leiligheten fant politiet også vekter, skje og målebeger med rester av amfetamin, samt lynlåsposer og utstyr til å tynne ut narkotika.

Begge de tiltalte har erkjent at de på det aktuelle tidspunktet kjøpte amfetamin til eget bruk. Når det gjelder beslaget av 156 gram amfetamin, gjemt i et kjøleskap i leiligheten, hevder begge de to at dette tilhører en tredje mann. De vil imidlertid ikke fortelle hvem denne mannen er. Retten mener de uansett må dømmes for å forsettlig ha oppbevart en betydelig mengde amfetamin i leiligheten.

26-åringen er tidligere ustraffet, og har ifølge retten nå kommet seg ut av sitt rusmisbruk. Han har også erkjent de faktiske forhold, bortsett fra at han ikke vil navngi mannen han mener eier narkotikaen. I skjerpende retning legger retten vekt på størrelsen på narkotika Han dømmes derfor til 13 måneders fengsel. Tre måneder av straffen gjøres betinget.

I skjerpende retning legger retten for 25-åringen vekt på at narkotikabeslagene ble gjort mens han fortsatt var i prøvetiden etter en tidligere fengselsdom. Også han dømmes til fengsel i 13 måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag