Gå til sidens hovedinnhold

13 pågrepet etter sexjakt i Oslo

Oslo (NTB): Én måneds planlegging ga politiet torsdag kveld 13 innbrakte som fangst i jakten på ulovlig sexsalg på Oslos utesteder.

Aksjonen var samordnet mellom politi, brannvesen, Tollvesenet, Mattilsynet og Næringsetaten, og var rettet mot strippebaren diamond Go-Go Bar og utestedet Original Pilsen.

? I anledning den nye loven om sexkjøp-forbudet har vi hatt en tverrstatlig aksjon mot Diamond Go-Go Bar og Original Pilsen. Vi har foreløpig pågrepet fem personer for brudd på utlendingsloven og fem personer for narkotika, sier innsatsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har planlagt aksjonene en måneds tid, opplyser lederen ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet, Øyvind Nordgaren. Endelig status ble 13 pågrepne, og det var både kvinner og menn blant dem, melder VG Nett.

Politiet hadde natt til fredag ikke oversikt over hvilke statsborgerskap de pågrepne har, hvilke narkotiske stoffer det var snakk om, eller om de pågrepne var gjester eller ansatte ved utestedene.

Politiet gjennomsøkte torsdag kveld andreetasjen i strippeklubben på jakt etter kvinner mistenkt for sexsalg og brudd på utlendingsloven.

Aksjonen startet ved 21.30-tiden torsdag. Verken Oslo-politiets operasjonssentral eller sentralvakten kunne natt til fredag si noe mer i saken, men NTB får opplyst at aksjonen ble avsluttet før midnatt.

Spanere fra STOP-gruppen, som leder politiets arbeid mot sexsalg, har flere ganger besøkt de to utestedene. Spaningen avdekket flere lovbrudd som resulterte i aksjonen torsdag kveld.

? Vi har avdekket flere lovbrudd, blant annet brudd på narkotikalovgivningen og utlendingsloven. Samtidig har Mattilsynet funnet en rekke graverende brudd på hygienen. Vi har derfor valgt å stenge både Diamond Go-Go Bar og Original Pilsen, sier innsatsleder Toer Solberg.

Solberg betegner aksjonen som vellykket.

STOP-gruppens leder Harald Bøhler opplyser til Nettavisen at de to utestedene blir holdt stengt i tre dager.

Politiet måtte avvise flere kunder som ville inn på strippebaren under aksjonen.

Daglig leder Chandrakumar Thiyagarajah i Original Pilsen sier han ikke har gjort noe ulovlig, og at han ikke skjønner hvorfor politiet dukket opp.

Innehaveren av Diamond Go-Go Bar, Rathani Gengatharan, var ikke tilgjengelig for kommentar. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken