RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1.300 osloborgere i gruppesøksmål om eiendomsskatt


I stevningen pekes det på at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i valgkampen sa at bare 22 prosent av boligeierne ville omfattes av skatten. På grunn av økte boligpriser, blir flere rammet.
I stevningen pekes det på at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i valgkampen sa at bare 22 prosent av boligeierne ville omfattes av skatten. På grunn av økte boligpriser, blir flere rammet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
1.300 boligeiere i Oslo har meldt seg til gruppesøksmålet mot Oslo kommune om eiendomsskatten i hovedstaden.

Huseiernes Landsforbund har sendt stevning til Oslo tingrett med påstand om at eiendomsskatten er ugyldig og at ulovlig innkrevet eiendomsskatt må tilbakebetales, skriver VG.

Les også: Bygging i støyområder kan gi titusenvis av nye boliger i Oslo

I stevningen pekes det på at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i valgkampen sa at bare 22 prosent av boligeierne ville omfattes av skatten. På grunn av økte boligpriser, blir flere rammet.

Skatteadvokat Bettina Banoun, som har skrevet stevningen, mener Oslo kommune har gått utover sine rammer ved å sette et bunnfradrag på 4 millioner kroner, noe som innebærer at kun et mindretall må betale.

Les også: Ap-Raymond og Frp-Siv i boligtoppmøte

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er ikke bekymret:

– Vi har i detalj gjort det vi sa vi skulle gjøre i valgkampen: Innføre eiendomsskatt med fire millioner i bunnfradrag slik at folk flest ikke ble rammet. Vi sa at skatten ville bli to promille første år og tre promille andre år og fremover. (©NTB)

Les også: Vanlige Obos-leiligheter i Oslo får boligskatt

Les også: Oslo-byrådet øker eiendomsskatten

Har du sett disse populære videoene?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere