*Nettavisen* Nyheter.

136 barnehage-plasser kan gå tapt

Bergen kommune kan gå glipp av 136 planlagte barnehageplasser på grunn av rot og sommel.

Fremtiden barnehage på Søreide skulle etter planen startet opp 1. september i fjor. Men fordi Fylkesmannen annulerte byggetillatelsen Bergen kommune hadde gitt, står lokalene fortsatt tomme. Nå har huseier mistet tålmodigheten, og sier opp leieavtalen med barnehagen fra 1. februar på grunn av manglende betaling av husleie, melder NRK Hordaland.

Initiativtakerne bak barnehagen mener de har tapt 3,5 millioner kroner på forsinkelsen, og skylder nå husleie for seks måneder. I går saksøkte de kommunen.

Bakgrunnen for problemene er at Fylkesmannen opphevet byggetillatelsen fordi kommunen ikke hadde sendt saken ut på offentlig høring. Fylkesmannen krever ifølge NRK Hordaland en omregulering, som kommunen mener utbyggerne må betale.

- Uaktuelt når det er koommunens feil, er svaret fra barnehage-utbyggerne.

Fremtiden barnehage er kritiske til at kommuneadvokaten ikke har svart på erstatningskravet de sendte til kommunen i desember, og hevder også at kommunen har latt inhabile folk behandle saken. Initiativtakerne hevder folk på byggesaksetaten er i slekt med knaboer so mklaget på planene, samtidig som de samme folkene som gjorde feil på byggesaksavdelingen nå er satt til å vurdere erstatningskravet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag