RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

137 asylsøkere til Storskog fredag

En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Det kom fredag 137 asylsøkere til grensestasjonen på Storskog. Siden mandag er det kommet 555 asylsøkere via Russland til Norge, noe som er mer enn i hele forrige uke til sammen.

Ifølge den uavhengige Murmansk-baserte nyhetssiden Bloger 51 har russiske grensevakter begynt å stanse flyktninger uten Schengen-visa på vei til Norge.

Flyktningene stanses angivelig av russiske FSB-vakter ved kontrollposten Titovka, om lag 10 mil fra norskegrensen, melder The Independent Barents Observer torsdag, som siterte den russiske nettsiden.

Les også: Nettsted: – Russland stanser flyktninger på vei til Norge

En stans ved Titovka vil ikke merkes umiddelbart fordi det allerede befinner seg mange flyktninger og migranter i Nikel og Zapoljarny, som ligger nærmere Norge.

Til sammen har det kommet over 2.500 asylsøkere via Storskog til Norge i år. I fjor kom det bare 20 denne veien. Finland, som har en mye lengre grense mot Russland enn Norge, har ikke opplevd tilsvarende trafikk av asylsøkere.

Les også: Her er syklene til de syriske flyktningene

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere