RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

137 asylsøkere til Storskog fredag

Det kom fredag 137 asylsøkere til grensestasjonen på Storskog. Siden mandag er det kommet 555 asylsøkere via Russland til Norge, noe som er mer enn i hele forrige uke til sammen.

Ifølge den uavhengige Murmansk-baserte nyhetssiden Bloger 51 har russiske grensevakter begynt å stanse flyktninger uten Schengen-visa på vei til Norge.

Flyktningene stanses angivelig av russiske FSB-vakter ved kontrollposten Titovka, om lag 10 mil fra norskegrensen, melder The Independent Barents Observer torsdag, som siterte den russiske nettsiden.

Les også: Nettsted: – Russland stanser flyktninger på vei til Norge

En stans ved Titovka vil ikke merkes umiddelbart fordi det allerede befinner seg mange flyktninger og migranter i Nikel og Zapoljarny, som ligger nærmere Norge.

Til sammen har det kommet over 2.500 asylsøkere via Storskog til Norge i år. I fjor kom det bare 20 denne veien. Finland, som har en mye lengre grense mot Russland enn Norge, har ikke opplevd tilsvarende trafikk av asylsøkere.

Les også: Her er syklene til de syriske flyktningene

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere