RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

139 km/t i 50-sonen

Med to passasjerer i bilen smalt 19-åringen bilen i fjellveggen. Han holdt da en fart på 139 km/t i 50-sonen.

Til tross for at den nå 20 år gamle mannen benektet å ha kjørt mer enn 70 km/t, ble han dømt til ubetinget fengsel.

Avslørt av spor
Den unge sjåføren ble ikke trodd da han forklarte for Nordhordland tingrett at han slett ikke hadde kjørt fortere enn 60-70 km/t da han smadret bilen sin mot fjellveggen i Kartveit på Radøy. At svært avslørende bremsespor antydet noe helt annet, avviste han med at sporene hadde vært der fra før.

Men det kunne vitner til ulykken avkrefte. De kunne fortelle at den da 19 år gamle mannen kom i stor fart opp en bakke i 50-sonen, i august i fjor. Like før toppen punkterte det høyre forhjulet. 19-åringen mistet kontrollen over bilen og tråkket inn bremsen. Men den ville ferden endte likevel i fjellveggen, med to haler av bremsespor på 30 meter bak seg.

Ingen ble skadd
Bilen, en 1987 Ford Sierre, ble omfattende skadd og kunne ikke kjøres etter ulykken. Utrolig nok ble verken sjåføren eller de to passasjerene skadd.

Sakkyndiges analyser av bremsesporene viste at 19-åringen hadde holdt en fart på mellom 139 og 150 km/t da han startet panikkbremsingen. Retten var ikke i tvil om de sakkyndiges konklusjoner og mente bare flaks gjorde at det hele ikke endte i en dødsulykke.

«Dersom det hadde kommet trafikk i motsatt retning eller det hadde vært myke trafikkanter i kjørebanen på det aktuelle tidspunkt, anser retten faren for dødsulykke som meget stor.» heter det i dommen.

Tingdommerne fant ingen formildende omstendigheter, og enstemmig dømte de 19-åringen til ubetinget fengsel i 36 dager. Han mistet også førerkortet i fire år og må betale saksomkostningene på 5000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere