– Den kjørte på en hovedvei og holdt en hastighet på ca 70 km/t. Det var en 14 år gammel jente som kjørte den. Politiet oppretter sak, skriver politiet.

– Vi fikk melding fra en bilist som kjørte i 60 km/t. Sparkesykkelen kjørte fortere enn bilen, sier operasjonsleder Arve Myklebust til Nettavisen.

Da politiet fikk stanset jenten gjorde de sine målinger, og oppdaget at sparkesykkelen kunne gå godt over 70 km/t.

– Man står jo veldig ubeskyttet på en sånn el-sparkesykkel, så farepotensialet er enormt om man krasjer. Vi frykter jo at det kan oppstå en veldig alvorlig ulykke om man krasjer i en slik fart, sier Myklebust til Nettavisen.

Lørdag kveld ble to 15-åringer stoppet i 80 km/t på el-sparkesykkel. Begge to sto på elsparkesykkelen samtidig.

Den råkjøringen fant sted i Sarpsborg. Ungdommene er anmeldt for forholdet og den blodtrimmede elsparkesykkelen er beslaglagt av politiet. Det melder NRK.

Seniorrådgiver Paal Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk Viken sier til rikskringkasteren at det er et stort problem at man lett kan endre på elsparkesykler slik at de går raskere enn lovlig.

– Etter at elsparkesyklene ble introdusert er det flere og flere private elsparkesykler som noen velger å trimme, sier han til rikskringkasteren.

– I verste fall ender det i en dødsulykke. Når vi snakker om en hastighet på opp mot 80 km/t, så er det ganske alvorlig, sier han.