*Nettavisen* Nyheter.

14 år gammel jente og moren døde etter brannen i Bergen: - Et helt nærmiljø er preget

Blomster ved huset i Ytrebygda i Bergen som brant. En jente på ni år døde, og tre andre er alvorlig skadd.

HARDT RAMMET: Blomster ved huset i Ytrebygda i Bergen som brant. Den rammede familien er syriske flyktninger som har bodd i Norge i tre-fire år. Foto: (NTB scanpix)

Tilstanden for det siste barnet er fortsatt kritisk og uavklart.

07.01.20 14:04

Vest politidistrikt melder tirsdag om to nye dødsfall etter boligbrannen i Ytrebygda.

En 14 år gammel jente og hennes 41 år gamle mor døde i natt av skadene de fikk i brannen 4. januar, heter det i en pressemelding.

Helse Bergen opplyser, i samråd med familien, at tilstanden for det siste barnet som er innlagt ved Haukeland universitetssykehus fremdeles er kritisk og uavklart.

Fra før er det meldt at en jente på ni år døde.

Familien som bodde i huset er syriske flyktninger som har bodd i Norge i tre-fire år. Faren skal ha kommet til Norge i 2015, mens familien flyttet etter en tid senere, skriver Bergensavisen med henvisning til venner av familien.

Nødetatene rykket ut til brannen lørdag morgen klokken 06.30. Da var det full fyr i huset.

Les også: Brannen i Bergen: Kripos har tatt ut gjenstander fra huset til videre undersøkelser

– Forferdelig trist

Den 14 år gamle jenta var elev ved Ytrebygda ungdomsskole. Der holdes det en samling for elevene tirsdag formiddag.

– Dette går inn på et helt lokalsamfunn. Hele nærmiljøet er preget. Det var et forferdelig trist budskap å få. Dette er en skole i sorg, sier kommunikasjonsrådgiver Toril Berle Schalck i Bergen kommune til NTB.

Hun er til stede på skolen for å bistå.

Klikk på bildet for å forstørre. Mandag ble det flagget på halv stang ved Aurdalslia barneskole der den 9 år gamle jenta som omkom i brannen i Ytrebygda gikk.

Mandag ble det flagget på halv stang ved Aurdalslia barneskole der den 9 år gamle jenta som omkom i brannen i Ytrebygda gikk. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

– Sjokk

Rektor Siss Ragnhild Pedersen ved Ytrebygda skole sier at de er i sjokk.

– Det er mange elever som ikke har det bra nå. Dem tar vi vare på, og det blir en minnestund. Vi var på mange måter forberedt, men det kom som et sjokk, sier Pedersen til Bergensavisen tirsdag morgen.

– Dette er en stor tragedie som rammer hele bysamfunnet, sier vakthavende byråd Beate Husa i Bergen kommune.

– Vi vil uttrykke vår dypeste medfølelse med en familie og et nettverk som er hardt rammet. Det er viktig at vi alle tar godt vare på hverandre i møtet med denne tragiske hendelsen, sier hun.

Mandag ble det holdt minnestund for den ni år gamle jenta på Aurdalslia barneskole. Moren var elev ved Nygård skole, og også her holdes det en markering, opplyser Husa.

På skolen er det blant annet lagt ut kondolanseprotokoll, ifølge Bergensavisen.

Moren har vært elev ved skolen i to år, ifølge Bergens Tidende. Skolen driver voksenopplæring av fremmedspråklige. Elevene har strømmet til for å signere protokollen, og tirsdag ettermiddag var det kø for å skrive en hilsen.

Etterforsker

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. To etterforskere fra Kripos ankom mandag for å bistå politiet, men de er nå ferdige på stedet.

Politiet har hentet ut gjenstander fra boligen som de undersøker nærmere.

– Vi har god tro på at vi skal finne brannårsaken, men går ikke nærmere inn på det. Vi har en formening om hvor brannen startet og hva som startet den, sier stasjonssjef Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon til NTB.

Politiet gjennomførte en rekke avhør mandag, blant annet med innsatspersonell som rykket ut til brannen. Dette arbeidet fortsetter tirsdag. Det er ikke mistanke om noe kriminelt.

Tirsdag fortsetter politiet arbeidet på brannåstedet.

– Vi skal gjøre flere undersøkelser og gjennomføre avhør av flere personer som kan ha opplysninger, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag