14-årig gutt tilstår drap på 14-årig jente

Politiet er torsdag kveld igang med undersøkelser i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år. En 14 år gammel gutt har tilstått å ha drept henne.

Politiet er torsdag kveld igang med undersøkelser i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år. En 14 år gammel gutt har tilstått å ha drept henne. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

Det bekrefter politiet på en pressekonferanse torsdag kveld.

10.09.15 21:38

Det er påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar som bekrefter opplysningene på kveldens pressekonferanse.

– Basert på opplysningene gutten har gitt i avhør, anser vi det for å være et forsettlig drap. Det skal ha vært en uoverensstemmelse mellom ham og avdøde før drapet skjedde, sa påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

– Samarbeidsvillig

Lørdag 29. august hadde Alma Gabriela Knutsen vært savnet i tre dager. Hun ble da funnet død av noen padlere i Søgneelva. Da politiet innledet etterforskningen var det ikke mistanke om at noe kriminelt hadde skjedd.

Politiet opplyser også om at den mistenkte 14-årige gutten, som er under den kriminelle lavalder, har vært samarbeidsvillig.

– Jeg ønsker ikke å gi noen kommentarer utover det politiet meddeler, sier guttens forsvarer Alf Tore Nilsen til Nettavisen.

– Han blir tatt vare på av barneverntjenesten, og mitt inntrykk er at de gjør det på en ansvarlig og god måte. Hans egne følelser ønsker jeg ikke å kommentere, sier Nilsen.

Politiet gjør undersøkelser

Lørdag 29. august hadde Alma Gabriela Knutsen vært savnet i tre dager. Hun ble da

Politiet ønsker ikke å gå inn på motiv, men bekrefter at det har vært en uoverensstemmelse mellom de to 14-åringene. Politiet vil ikke utdype hva uoverensstemmelsen gikk ut på eller hvordan den artet seg.

Torsdag kveld var politiet i gang med undersøkelser i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år.

Den 14 år gamle gutten er siktet for forsettlig drap. Det betyr at politiet mener at drapet på 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen ikke var planlagt, men at det oppsto en situasjon der og da som var utløsende for hendelsen.

– Funn underbygger tilståelse

Politiadvokat Skaar poengterer at gutten er under den kriminelle lavalder. Saken blir ikke etterforsket med tanke på tiltale og straff.

– Den siktede har, etter at han tilsto, samarbeidet med politiet og blant annet påvist et åsted. Her er det gjort funn som underbygger hans tilståelse, sa lederen for etterforskningsavdelingen Arne Sundvoll på torsdagens pressekonferanse.

Minst fire kriminalteknikerne jobbet torsdag kveld i en gressdekket skråning som heller ned mot Søgneelva. Mye tyder på at dette er åstedet gutten har forklart seg om i avhør.

Politiet ønsker verken å gi detaljer om motivet han har oppgitt for drapet, hvordan det skjedde eller om relasjonen de to 14-åringene hadde til hverandre.

– Det er ingen indikasjoner på at andre var involvert, understreker Skaar.

– Snart ferdig etterforsket

Advokat Nilsen venter at saken raskt vil bli henlagt på grunn av guttens unge alder.

– Jeg vil stå til rådighet for ham hvis han ønsker oppfølgning, men politiets etterforskning er i det alt vesentlige avsluttet. Så vidt jeg vet, gjenstår det noe taktisk og teknisk etterforskning for å sette punktum, sier Nilsen.

Nyheten om dødsfallet ble mottatt med stor sorg i Søgne for snart to uker siden. Både det lokale kulturhuset, kirken og skolen til jenta holdt minnemarkeringer, særskilt med tanke på de unge i lokalsamfunnet, i dagene etter at dødsfallet var bekreftet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.