RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14-åring debuterte med narko-sprøyte

Sist oppdatert:
14-åringen hadde aldri prøvd narkotika før han blandet ut tabletter i vann og satt en sprøyte.

Hendelsen skjedde i en undergang ved Lagunen i Bergen sist lørdag. Den unge gutten hadde ifølge politiet aldri forsøkt narkotika før. Men det hindret ham ikke i å kjøpe narkotiske tabletter på gaten, blande dem ut i vann og sette dem i armen ved hjelp av en sprøyte.

Da politiet oppdaget vennegjengen, var 14-åringen så dårlig at han umiddelbart ble sendt til legevakten og derfra direkte videre til Haukeland universitetssykehus for overvåking, skriver Fanaposten.

Politiførstebetjent Bente Liland fra ungdomsprosjektet ved Fana politistasjon er svært bekymret over at så unge mennesker eksperimenterer med så sterke stoffer.

- For det første vet ikke denne guttungen hva han puttet i seg og virkningene av tablettene. I tillegg kan det få fatale konsekvenser. Det er første gang jeg har opplevd at så unge mennesker tar en sprøyte med narkotiske stoffer, sier Liland til avisen.

Liland sier de får mange tips, og at de derfor vet at det finnes flere som gjør akkurat det samme som 14-åringen. Hun tor årsaken til at så unge mennesker gjør slike ting, er lysten på å utforske noe ulovlig og spennende. Hun advarer på det sterkeste mot denne typen eksperimentering, og ber alle som får vite om slikt gi beskjed til politiet eller helsevesenet.

Tilstanden for 14-åringen er nå bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere