*Nettavisen* Nyheter.

14-åring drepte medelev i skoleskyting i Washington

Skoleelever trøster hverandre under en minnestund etter skytingen på Marysville Pilchuck High School fredag.

Skoleelever trøster hverandre under en minnestund etter skytingen på Marysville Pilchuck High School fredag. Foto: Jordan Stead (Ap / NTB Scanpix)

Eleven som åpnet ild og drepte en medelev og seg selv på en skole i USA, kan ha advart om skytingen på nettet.

25.10.14 13:03

Politiet sier at én jente er drept, mens to gutter og to jenter ligger på sykehus, skriver Seattle Times. Tilstanden til tre av dem er kritisk, opplyser en lege ved sykehuset der de behandles. Disse er skutt i hodet, mens en fjerde person ble truffet i kjeven.

Skyteepisoden skjedde på Marysville-Pilchuck High School i byen Marysville i delstaten Washington fredag. Skolen har elever som er mellom 14 og 18 år gamle, fra niende til og med tolvte skoleår.

Politiet skal undersøke gjerningsmannens hjem.

Farens våpen

Politiet bekreftet på en pressekonferanse at eleven som skjøt, tok sitt eget liv.

– Vi fortsetter drapsetterforskningen. Vi vil være sikre på at vi gjør det riktig og får alle de korrekte svarene, sa polititalsmann Robb Lamoureux på en pressekonferanse.

Meldingen om skytingen kom klokken 10.39 lokal tid. Hendelsen har ført til at diskusjonene om våpentilgangen i USA er gjenopptatt. Skytevåpenet som ble brukt er registrert på gjerningspersonens far, ifølge CNN.

Kjærlighetssorg mulig årsak

Det spekuleres i hvilket motiv den 14 år gamle gjerningsmannen hadde. Flere har vist til at 14-åringen hadde flere følelsesmessige utbrudd i sosiale medier.

Selv om gutten beskrives som godt likt på skolen, og at han var i perlehumør på fotballtreningen dagen i forveien, sier en medelev at han var svært sint fordi en jente på skolen ikke ville gå ut med ham.

– Det kommer ikke til å vare. Det vil aldri vare, skrev han på Twitter dagen i forveien. Jenta er blant elevene han skjøt mot, ifølge medeleven Jarron Webb. I august skrev 14-åringen «Du vil ikke like det som kommer til å skje» til en antatt rival.

– Vi har å gjøre med en gjerningsmann som var svært flink på skolen og godt likt i klassen. Han skiller seg ut fra andre gjerningsmenn som har gjort noe lignende, og passer egentlig ikke «profilen» vi har for slike personer, sier kongressmann Jim McDermott i CNN-studioet.

McDermott representerer Washington i kongressen.

Startet i kantinen

Skytingen startet i kantinen, ifølge flere vitner. Direktesendte TV-bilder viste skoleelever som ble evakuert fra skolen i Marysville, som ligger 55 kilometer nord for Seattle.

Elevene holdt hendene opp for å forsikre politiet om at skytteren ikke var blant dem. Andre elever har blitt bedt om å holde seg i klasserommene på skolen.

I en uttalelse fra skoledistriktet heter det at skolen er stengt etter «en nødsituasjon». Skolen vil være stengt ut neste uke.

Marysville-Pilchuck High School har om lag 2.500 studenter. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.