RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14-åring fikk ikke anmelde voldtekt

Sist oppdatert:
Fordi hun var mindreårig ble hun avvist av politiet.

(iOslo.no) Saken endte dermed istedet opp som en alminnelig sedlighetssak der den 28-årige mannen ble tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig.

Truet om penger
De to ble kjent med hverandre i september 2006. Jenta var da kjæreste med en kamerat av 28-åringen og de to holdt kontakten etter det første møtet.

Ved en anledning ba 28-åringen den mindreårige jenta å overbringe 5000 kroner fra ham til kjæresten hennes, noe hun velvillig gjorde. Men etter kort tid begynte 28-åringen å true jenta til å tilbakebetale pengene.

- Det var voldtekt
Truslene ble etterhvert så plagsomme at jenta måtte hentes fra skolen daglig av familiemedlemmer. Til slutt møtte hun opp i leiligheten hans for å diskutere pengene. Etter å ha servert henne alkohol, utsatte 28-åringen henne for et seksuelt overgrep.

Ifølge jenta var den seksuelle omgangen alt annet enn frivillig. Hun oppsøkte politiet for å anmelde ham for voldtekt, men måtte gå skuffet derfra.

Avvist uten verge
«Hun hadde etterpå forsøkt å inngi anmeldelse til politiet for voldtekt, men var blitt avvist fordi hun var mindreårig og måtte ha med seg verge.» skriver Oslo tingrett i dommen.

Mannen ble dermed dømt for seksuell omgang med et barn, i tillegg til trusler og ran. Sammenlagt med andre dommer han har fått tidligere i år, ble straffen satt til to år og fire måneder.

Han må også betale erstatning til offeret sitt på 25.000 kroner.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere