Gå til sidens hovedinnhold

14-åring fikk sms-er om tekniske feil i Forsvaret

Sandnes (NTB): Sivilforsvaret sendte torsdag denne uka tekstmeldinger om problemer på kystvaktskipene til mobiltelefonen til en 14-åring.

- Jeg har fått tre meldinger totalt fra Forsvaret. Jeg ble ganske sjokkert, men synes også det er litt spennende, sier 14-åringen til Dagbladet.

I meldingene står det blant annet beskrevet hvordan kystvaktskipene Heimdal og Njord havnet i nestenuhell da deler av styringssystemet sviktet. Det foreslås også å ha to vaktsjefer på vakt ved manøvrering i trange farvann inntil årsakssammenheng blir avklart.

- Det at en 14-åring som ikke har noe med Forsvaret å gjøre får en slik melding, er selvsagt feil. Det er beklagelig at vi ikke har orden i sysakene og dette skal vi få ordnet opp i med det samme, sier informasjonssjef Nils Kristian Haugen i Sivilforsvaret.

Han sier det ikke er noe hemmelig i meldingen.

- De meldingene som går ut på mobiltelefon er ugraderte opplysninger og er av driftsmessig karakter. Hvis det hadde vært snakk om gradert materiale, ville dette blitt formidlet på annen sikker måte. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget