Gå til sidens hovedinnhold

14-åring ranet og slått på vei til gymtimen

Midt på dagen, på vei til utegym på Grefsen stadion, møtte åttendeklassingene på eldre guttegjeng. Resultatet ble en frastjålet telefon.

GREFSEN/KJELSÅS: Mandag denne uken, midt på dagen, skulle gutten (14) gå fra Engebråten ungdomsskole opp til Grefsen stadion for å ha utegym, en distanse på noen hundre meter.

På veien møtte gutten og en klassekamerat tre ungdommer, etter sigende «litt større enn 10. klassinger».

Møtet ble en skremmende opplevelse for de to åttendeklassingene.

Tok iphonen

– De kom bort til oss, sa ikke noe spesielt, men stilte seg opp foran oss. Den ene av de tok i lommen min, og fikk tak i Iphonen min. Så gikk de bare, forteller åttendeklassingen.

Elevene, som hadde med sykkel, kastet seg på disse og syklet etter guttegjengen.

– Vi tok dem igjen, og ba dem om å gi meg Iphonen min tilbake. Det sa også kameratene til han som tok telefonen at han skulle gjøre. "Ikke faen", sa han, og lappet til meg i ansiktet. Så dro de alle oppover mot trikken, forteller åttendeklassingen.

LES OGSÅ: Plukket ut og klare for København

Anmeldt

Familien ønsker ikke at han skal stå frem med bilde og navn.

– Vi ble så klart kjemperedde! Jeg ringte faren min med en gang, fra klassekameratens telefon, og dro så rett hjem. Mens klassekameraten min fikk varslet skolen og rektor, forteller åttendeklassingen.

– Jeg er ikke redd for å gå på skolen, men det var ikke noe OK opplevelse.

Familien anmelder hendelsen. Assisterende rektor ved Engebråten ungdomsskole, Marit Sesseng, bekrefter at skolen har anmeldt forholdet.

LES OGSÅ: Se mål og høydepunkter fra Vålerenga 2 - Kjelsås

Tilsnakket av lærer

– Heldigvis er slike hendelser ytterst sjeldne, men blir selvsagt behandlet av skolen som svært alvorlige hendelser. Saken er anmeldt til politiet. Så langt er det ikke kjent hvilke gutter som gjorde dette mot våre elever. Men samme dag som dette skjedde, tilsnakket en av skolens lærere tre ungdommer – alle gutter – som oppholdt seg på skolens område, men som ikke tilhører skolen. Læreren ba dem gå ut av området. Beskrivelser i etterkant kan tyde på at det er de samme guttene som har stjålet mobilen til vår elev, forteller Sesseng.

Hun legger til at undersøkelser så langt ikke tyder på at guttene som stjal mobilen heller ikke tidligere har vært elever ved Engebråten ungdomsskole.

– Alle lærere og ansatte ved skolen er også orientert om hendelsen, kan Sesseng også fortelle.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud