RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14-åring slått og befølt under arbeidsuke

Sist oppdatert:
Mann (20) dømt til fengsel for overgrep.

To ganger skal den da 14 år gamle jenta ha blitt utsatt for overgrep av den da 18 år gamle mannen. Den ene gangen mens hun gjennomførte arbeidsuke på en restaurant på Nedre Romerike.

Den tiltalte mannen er nå 20 år. Han har nektet straffskyld etter tiltalen og har anket saken.

Arbeidsuke
De to skal første gang ha møtt hverandre på bussen, og da saken mot den tiltalte mannen var oppe i Nedre Romerike tingrett forklarte jenta at hun allerede da fortalte tiltalte at hun var 14 år.

Kort tid etter at den nå 16 år gamle jenta og tiltalte møtte hverandre, skjedde det første overgrepet da de gikk av bussen og hadde samleie i oppgangen der jenta bodde.

Tiltalte på sin side forklarte at jenta hadde sagt hun var 18 år da de snakket sammen og at de kun hadde oralt samleie.

Nekter straffskyld
Det andre overgrepet skjedde da jenta hadde arbeidsuke på en restaurant. Da skal tiltalte ha kommet innom og begynt å beføle henne inne på restaurantens toalett.

Ifølge dommen skal jenta ha gjort motstand da mannen befølte henne, noe som endte med at han fiket til henne i ansiktet.

Dette nekter også tiltalte for.

Skyldig
Retten på sin side tror fullt og helt på den fornærmede jenta og har dømt 20-åringen til fengsel for overgrep mot en mindreårig.

– Retten ser det som skjerpende at den seksuelle omgangen har funnet sted til tross for at tiltalte oppfattet at fornærmede var redd. Retten finner det også skjerpende at det ikke ble benyttet beskyttelse. Fornærmede har forklart at hun var redd for å ha blitt gravid, og at hun tok en angrepille i etterkant av hendelsen, står det i dommen.

Til rb.no står tiltalte fast ved sin forklaring.

– Dette er ikke sant. Jeg visste ikke at hun var 14 år, sier han.

Mannen anket også dommen på stedet da den ble forkynt.

20-åringen er ikke et ukjent blad for politiet. Han har til tross for sin unge alder vært involvert i flere vinningsforbrytelser og vold- og trusselforhold.

Tiltalte dømmes til sju måneders fengsel, der 60 dager er betinget med en prøvetid på to år.

Han må også betale erstatning på 70.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere