Danske Bt.dk melder at mannen som drepte Vera Vildmyren får 14 års fengsel, men er sannsynligvis fri om syv år.

Klokka 15.00 torsdag leste dommeren opp rettens beslutning, skriver Hadeland.net.

Ved 10-tiden fredag argumenterer aktor for hard straff. Hun er ikke nådig i sin omtale av mannen. Hun ser på han som en stor risiko for samfunnet, skriver Hadeland.net.

I Danmark er minstestraff for drap fem år, men det er ventet at rumeneren som drepte Grindvoll-kvinnen vil få atskillig strengere straff.

Les også flere saker fra Oppland Arbeiderblad.

Funnet skyldig
Det ble i går klart at Marian Clita ble funnet skyldig i grovt tyveri - og overlagt drap.

De tre dommerne og de seks jurymedlemmene vil trekke seg tilbake og vurdere aktor og forsvarers straffepåstand. Det er forventet at de vil komme tilbake til rettssalen i løpet av formiddagen og legge fram endelig dom for den 59 år gamle mannen.

Forsvarer ber om at retten behandler hans klient på mildest mulig måte. Han er enig i aktors betraktninger om at forvaring ikke passer til personer som skal utsendes av landet etter endt straff. Forsvareren mener uansett at det ikke kan bli mer enn 12 års fengsel, og viser til en rekke dommer som han mener kan sammenlignes med denne saken.

De tre dommerne og de seks jurymedlemmene vil trekke seg tilbake og vurdere aktor og forsvarers straffepåstand. Det skal etter planen komme tilbake med endelig dom klokka 15.

Ekstrabladet.dk melder at aktor krever 16 år i fengsel for Clita.

- Gikk fullstendig amok
Aktor Anne Birgitte Sturup sa i sin prosedyre at drapstiltalte Marian Clita gikk fullstendig amok på rom 2025 da han drepte Vera Vildmyren, skriver Hadeland.net.

- Han gikk inn på rommet hennes og ble overrasket. Han kunne snudd og gå fra stedet, men gikk i stedet til angrep på Vera Vildmyren. Marian Clita gikk fullstendig amok, sa aktor i sin prosedyre om skyldspørsmålet.

Les flere saker fra Hadeland.net her.