Gå til sidens hovedinnhold

14 døde i flystyrt

7 barn er blant de omkomne etter en flystyrt i Montana i USA.

Amerikanske luftfartsmyndigheter opplyser at 14 personer er døde etter at et fly styrtet ved gravplassen Holy Cross i Montana i USA sent søndag kveld norsk tid, melder nyhetsbyrået AP.

Mike Fergus, en talsmann for Federal Aviation Administration (FAA), sier flyet - et enmotors turbopropellfly, tok av fra Orville i California og skulle til Bozeman. Flyet var av typen Pilatus PC-12.

FAA opplyser at det var 7 barn og 7 voksne blant de døde, ifølge CNN.

Ifølge sheriff John Walsh ble ingen skadd på bakken.

Barn om bord
Fergus opplyser også at kilder på ulykkesstedet bekrefter overfor FAA at det var flere barn om bord i flyet. Ifølge en journalist fra avisa Montana Standard skulle gruppen med barn på skiferie til Bozeman.

På et tidspunkt avbrøt piloten den planlagte ruta og vendte mot Butte. Flyet styrtet og tok fyr nær en kirkegård ikke langt fra flyplassen der under et forsøk på å lande.

Fraktefly styrtet
Klokka 00.15 mandag norsk tid kom også melding om at et fraktefly fra Federal Express hadde styrtet og gått opp i flammer under landing ved Narita International Airport i Tokyo.

- Begge besetningsmedlemmer er døde, meldte den japanske TV-stasjonen Asahi, ifølge Reuters.

Flyet var ifølge japanske medier på vei fra Guangzhou i Kina til Tokyo.

Den statlige TV-stasjonen NHK viste TV-bilder av flyet da det foretok en hard landing og tippet over på den venstre vingen før det eksploderte i et flammehav. Flyet endte opp ned ved siden av rullebanen.