RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14 drept i angrep i Dagestan

Sist oppdatert:
Makhatsjkala (NTB-Reuters): Til sammen 14 personer er drept i to angrep i den urolige russiske delrepublikken Dagestan tirsdag, opplyser politiet.

Åtte russiske soldater ble drept da en russisk soldat plutselig begynte å skyte mot sine medsoldater ved en grensepost, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Ifølge lokale myndigheter har tragedien imidlertid ingen sammenheng med selvmordsaksjonen i byen Tjirkej få timer tidligere, der seks personer ble drept da en kvinnelig selvmordsbomber sprengte seg i luften. Den lokale religiøse lederen Said Afandi var blant de drepte, opplyser en polititalsmann.

Angrepet kommer kun en måned etter at Ildus Fajzov, den islamske lederen i Tatarstan, Russlands største muslimske region, ble såret i et attentat.

Både Afandi og Fajzov tilhører en gren av islam som vektlegger toleranse og samarbeid med de lokale myndighetene som støtter president Vladimir Putin.

Det blir ikke godt mottatt av islamistiske opprørere som kjemper for en selvstendig islamistisk stat i Nord-Kaukasus. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere