*Nettavisen* Nyheter.

14 drept i masseskyting i USA. Politiet navngir de mistenkte

Politiet på plass ved det som skal være gjerningspersonenes bil etter skytingen i San Bernardino. Foto: (Reuters / NTB scanpix)

Politiet har drept en mann og en kvinne som er mistenkt for å stå bak skyteepisoden i San Bernardino. En tredje gjerningsperson kan være på frifot.

03.12.15 09:50

De to personene som politiet har drept etter masseskytingen i California, er navngitt som Syed Rizwan Farook (28) og Tashfeen Malik (27).

Les også: Mistenkte var i Saudi-Arabia tidligere i år

Dette er skyteepisoden oppsummert så langt, ifølge Los Angeles Times:

  • 14 mennesker er drept og 17 skadd.
  • Motivet for skytingen er ikke kjent.
  • Politiet opplyser at det har vært gjennomført en form for planlegging. Angriperne var tungt bevæpnet.
  • Etter en biljakt ble to bevæpnede mistenkte drept av politiet.
  • De to er identifisert som Syed Farook og Tashfeen Malik.
  • En tredje person ble pågrepet, men det er uklart om vedkommende har noe med skytingen å gjøre.


14 mennesker ble drept og 17 skadd da flere personer åpnet ild mot en bygning der det blant annet ligger et sosialkontor i San Bernardino i California onsdag.

Få timer etter ble to mistenkte skutt av politiet. Det er disse to som nå er navngitt. Politiet sier også at det kun var disse to personene som utførte angrepet.

Amerikanske myndigheter sier at Farook og Malik var et par. Farook jobbet som matinspektør i San Bernardino. Kolleger av ham forteller at han møtte Malik på nett, og at han reiste til Saudi Arabia og møtte henne. Han kom deretter hjem til USA med Malik. Kollegene forteller også Los Angeles Times at paret hadde et lite barn og så ut til å leve den amerikanske drømmen.

Politiet havnet i konfrontasjon med de mistenkte i et boligområde i San Bernardino etter å ha jaget dem etter skyteepisoden ved Inland Regional Center, hvor opptil 14 personer ble drept.

TV-bilder fra boligområdet viste en person som lå livløs på bakken i nærheten av en bil som gjerningspersonene skal ha brukt. Bilen var full av kulehull, og vinduene var knust. Én politibetjent ble skadd i skuddvekslingen, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

Klikk på bildet for å forstørre.

Minst 14 mennesker er drept, bekreftet politiet i San Bernardino. Foto: Handout (Reuters / NTB Scanpix)


VIDEO: Amatøropptak fra en bygning i San Bernardino viser ansatte som blir evakuert etter skytingen.


Mulig tredje gjerningsperson

Politiet har indikasjoner på at det kan være en tredje gjerningsperson, men har ikke fått bekreftet det.

Skyteepisoden tidligere på dagen fant sted i en statlig bygning der blant andre sosialtjenesten driver opplæring av psykisk og fysisk handikappede.

To eller flere personer kledd i det politiet kaller «angrepsklær» slo til mot bygningen, bevæpnet med maskingevær og pistoler.

– Nærmest militært

Det er blitt funne noe som kan være en bombe i bygningen, og politiet jobber med å sikre den.

– Foreløpige tall viser at 14 mennesker ble drept og at 14 andre er kjørt til sykehus med betydelige skader, opplyste politisjefen i San Bernardino, Jarrod Burguan, under en pressekonferanse.

En talskvinne for politiet betegner angrepet som nærmest militært. Det føderale politiet, FBI, sier at skytingen kan vise seg å være terrorisme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag