RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14 mann for Norge

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): 14 Vålerenga-spillere skal spille med det norske flagget på brystet de to neste ukene. Vålerenga er representert på alle landslagene på herresiden. Totalt har 22 VIF-spillere blitt innkalt på landslagssamlinger denne sesongen. Les mer om Engas landslagsspillere her.

Siste halvdelen av august er en hektisk periode for de ulike landslagene. Vålerenga er representert med 14 mann på de fem landslagene som skal i ilden i ukene som kommer. I tillegg har ytterligere åtte spillere blitt tatt ut til landslagsamlinger denne sesongen. Se landslagenes kampprogram her.

A-landslaget:

Ronny Johnsen
Ronny Johnsen debuterte på A-landslaget mot Sverige i august 1991. Forrige gang han spilte med flagget på brystet var da Norge spilte 0-0 mot Wales på Ullevaal stadion i 2004. Johnsen har 61 A-landskamper og tre mål i perioden 1991 til 2004.

- Ronny har spilt godt i en lang periode både som midtstopper og midtbanespiller. Han har lyst til å bidra på landslaget og da er det naturlig at han er med i troppen, sa landslagssjef Åge Hareide etter uttaket.

Johnsen en av Norges mest meritterte utenlandsproffer og har vunnet omtrent det som er å vinne i engelsk fotball. En meget rutinert spiller, som er viktig både på banen og på treningsfeltet. Masse erfaring, og gjennomprofesjonell i alt han foretar seg.

johnsen 120
johnsen 120

Kjetil Wæhler
Kjetil Wæhler har åtte U21-landskamper og to A-landskamper. Debuterte på A-landslaget mot Sveits i 2005.

Solid, trygg, bestemt og heroisk. En sikker kriger om man skal ut i kamp. Var mye skadet i oppkjøringa til 2007-sesongen, men har kommet sterkt tilbake har vært blant Vålerengas beste spillere denne sesongen.

Jarl André Storbæk
Jarl André Storbæk har 28 aldersbestemte landskamper og åtte kamper for det norske A-landslaget. Debuterte på A-landslaget mot Kuwait i 2005.

En meget allsidig forsvarsspiller som kan spille både back og stopper, men som stort sett spiller høyreback på klubb- og landslag. Meget stabil spiller som sjelden er skadet og som sjelden spiller kamper under pari. Er offensivt anlagt og liker å komme i innleggsposisjon.

U21-landslaget:

Jørgen Horn
Jørgen Horn har fire kamper for G19-landslaget og fem for U21-landslaget.

Horn er en typisk midstopper. Duellsterk, god på hodet og leser spillet på en god måte. Han er en ekte Vålerenga-gutt på alle mulige måter, og er også døpt og konfirmert i Kjerka. Midtstopperen har vært solid både på klubb- og landslag denne sesongen.

Arnar Førsund
Arnar Førsund har 29 landskamper for U17-, U18- og U10-landslagene. I tillegg har han 7 kamper for U21-landslaget.

Førsund er en ung og lovende midtstopper som kom til Vålerenga fra Ørn-Horten før 2004-sesongen. I konkurranse med spillere som Kjetil Wæhler, Tom Henning Hovi, André Muri og Kjetil Wæhler ble det lite spilletid i Vålerenga, og Førsund ble leid ut til Sandefjord Fotball fra august 2005. Der var han med å spille Sandefjord opp i Tippeligaen, og i år spilte han 18 klubber, samt cupfinalen, for et av overraskelseslagene i 2006-sesongen.

U18-landslaget:

Mohammed Fellah
Mohammed Fellah har spilt på alle landslagene fra U15 til U19 og har til sammen 29 aldersbestemte landskamper.

Fellah ble tatt opp fra U-gruppa i juli 2006 som førsteårs junior. Unggutten har svært gode basisferdigheter, fint tyngdepunkt og et presist venstrebein. Han har godt blikk for spillet og besitter også defensive kvaliteter. Et talent utenom det vanlige som er flink til å bruke sin sterke sider. Fellah spiller gjerne sentralt på midtbanen, men blir også brukt som venstrekant eller spiss. Fellah er Oslo-gutt og kom til Vålerenga som 14-åring fra Holmlia.

Fredrik Carlsen
Fredrik Carlsen debuterer på landslaget i dobbeltlandskampen mot Tyrkia.

Carlsen var en av fire vinnere av Hafslund-stipendet 2005. Var med a-laget til La Manga samme år og fikk et innhopp mot FC København. Fredrik er en hardtarbeidende midtbanespiller som har gode basisferdigheter. Han er en ledertype med meget gode holdninger.

U17-landslaget:

Harmeet Singh
Harmeet Singh har 30 landskamper for G15-, G16- og G17-landslagene.

Singh er fast inventar på yngre landslag og har underskrevet lærlingkontrakt med Vålerenga som gjør at han kan kombinere a-lagstrening med skolegang. Debuterte på rekruttlaget som 14-åring høsten 2005. Singh er tatt ut i prosjektet ”Fra talent til toppspiller” der ti utvalgte spillere skal følges opp spesielt av Hallvard Thoresen sammen med Olympiatoppen. Målet er å få frem seriøse toppidrettsutøvere gjennom samlinger, tester, mental trening og kostholdsfokus. Harmeet er sentral midtbanespiller. Meget treningsvillig. Han har god utholdenhet, god pasningsfot og gode basisferdigheter.

Amin Nouri
Amin Nouri har 30 landskamper for G15-, G16- og G17-landslagene.

Nouri er en av tre juniorspillere som har lærlingkontrakt med Vålerenga. Kontrakten betyr at han vekselvis trener med a- og u-lag og får tilrettelagt treningshverdagen i forhold til skolegang. Nouri er fast inventar på yngre landslag og fikk prøve seg i treningskamper på Vålerengas a-lag allerede som guttespiller.

Amin Nouri er allsidig og kan brukes i de fleste posisjoner, men har hovedsakelig blitt brukt på backplass i Vålerenga de siste sesongene. Han er like god med begge bein, har veldig god god utholdenhet og løpstyrke og har generelt gode basisferdigheter.

Kristian Brix
Kristian Brix har 22 landskamper for G15-, G16- og G17-landslagene.

Brix skrev A-lagskontrakt med Vålerenga i april 2007 etter et halvt år som lærling. Brix er landslagspiller og leverte en veldig god høstsesong 2006 som blant annet resulterte i en ukes treningsopphold på Chelsea Academy i London.

Kantspilleren er rask og teknisk. Han har fin balanse og gode innlegg. Dessuten er han venstrebeint noe som gjør at han skiller seg litt ut fra mengden. Når timinga sitter er han veldig bra én mot én.

U16-landslaget:

Bardh Shala
Bardh Shala har 11 kamper for U15- og U16-landslagene.

Shala er fortsatt guttespiller, men ble tatt opp i juniorstallen foran 2007-sesongen og signerte i vår lærlingkontrakt med Vålerenga. Debuterte i interkretsserien med scoring allerede i 2006. Han er sentral på 91-årgangens landslag og var kaptein på G15-landslaget.

Spissen har et veldig stort potensial. Han beveger seg godt og er smart i boksen foran mål. I tillegg er han meget utholdende.

Joakim Eyde
Joakim Eyde har spilt 10 landskamper for U15- og U16-landslagene.

Eyde er fortsatt guttespiller, men ble tatt opp i juniorstallen foran 2007-sesongen. Debuterte på juniorlaget allerede i fjor. Er en av fire vinnere av Hafslund-stipendet og er derfor med på a-lagets treningsleir på La Manga. Var på en ukes treningsopphold i Tottenham i februar 2007.

Joakim bekler både kant- og backplassen på venstresida både på klubb- og landslag. Han har god venstrefot og har bra timing. Er sterk for alderen.

G15-landslaget:

Joshua King
Joshua King var med på sommerens landslagsleir i Porsgrunn. Kampene mot Sverige er U15-landslagets første for 92-kullet.

King er spiss og debuterte i interkretsserien for juniorlaget med scoring tidligere denne sesosngen. Var med på laget som vant Nike Premier Cup i Vallhall i mars.

Mikael Johansen
Mikael Johansen var med på sommerens landslagsleir i Porsgrunn. Kampene mot Sverige er U15-landslagets første for 92-kullet.

Johansen er spiss/kant og debuterte i interkretsserien for juniorlaget tidligere denne sesosngen. Var med på laget som vant Nike Premier Cup i Vallhall i mars.

I tillegg har følgende Vålerenga-spillere spilt landskamper eller vært innkalt på landslagssamling i 2007: Daniel Fredheim Holm (A), Christian Grindheim (A), Jan Derek Sørensen (A); Alexander Mathisen (U21), Steinar Strømnes (U21); Glenn Roberts (U19), Frode Larsen (U19), Haakon Farstadvoll (U15).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere