*Nettavisen* Nyheter.

14 millioner i spam-bot

Det California-baserte markedsføringsfirmaet PW Marketing må betale 14 millioner kroner i bøter og fradømmes retten til å drive nettmarkedsføring i ti år. Selskapet har vært en av de mest aktive spammerne i USA.

California innførte tidligere i år verdens strengeste regler mot uønsket reklame. PW Marketing er blant de første selskapene som straffes etter de nye reglene.

Stor-spammer
Selskapet har sendt ut flere millioner e-post til mottakere som aldri har bedt om det. I tillegg skal PW Marketing ha sendt ut en "oppskrift" på hvordan e-postreklame spres til flest mulig sammen med omfattende lister over innsamlede e-postadresser.

For denne virksomheten får nå selskapet en svært streng dom. PW Marketing må betale 14 millioner kroner i bøter og får samtidig forbud mot å drive markedsføring på internett i ti år fremover, melder Cnet.

EU følger etter
Det nye lovverket i California gir privatpersoner rett til å anlegge søksmål mot spam-selskaper og kreve 1.000 dollar i erstatning for hver mottatt e-post.

California har med den nye, svært strenge, loven kommet betydelig lenger enn noen andre stater og nasjoner. I EU pågår det for tiden en diskusjon om et nytt regelverk som skal hindre e-postreklame. I slutten av oktober er det ventet at EU vedtar et lovverk som forbyr utsending av slik reklame uten mottakerens aksept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.