14-språklig nettsted

Et norsk nettsted har informasjon og norsk kultur, samfunn og samfunnsliv på 14 språk. Erna Solberg åpnet det multispråklige kalaset.

På hele 14 språk kan den som har internettilgang sette seg inn i norsk kultur- og samfunnsliv på nettstedet Bazar. Primært er tjenesten rettet mot innvandrere, flyktninger og språklige minoriteter.

Kommunalminister Erna Solberg var torsdag til stede på Deichmanske bibliotek i Oslo for å åpne nettstedet som er et resultat av samarbeid mellom biblioteket og Kulturnett Norge.

- Dette er et vesentlig bidrag i integreringsarbeidet og en god måte å oppdatere seg på norske forhold og komme inn under huden på det norske samfunn, sa Solberg.

Hun understreket at det ikke bare er i Oslo innvandrere og minoriteter trenger informasjon.

- Dette gjør informasjonen tilgjengelig på en helt annen måte for alle minoriteter i hele landet, poengterte ministeren.

Nettadressen www.bazar.deichman.no inneholder informasjon om å være ny i Norge, arbeidsmarked, integrering, hvilke dager vi feirer, hva som er typisk norsk og eventyr.

Dessuten er internettutgaver av aviser, tidsskrifter og etermedier i over 50 land lett tilgjengelig, samt adresser til viktige organisasjoner og informasjon om bibliotektjenester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.