RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

14 tatt under narkotikaaksjon på The Gathering

Sist oppdatert:
Hamar (NTB): 14 personer ble tatt for å ha brukt narkotika da politiet gjennomførte en narkotikaaksjon under datatreffet The Gathering i Vikingskipet på Hamar.

- Fire personer ble tatt for å ha brukt narkotika hos oss, og de er bortvist fra arrangementet. To av dem er også tatt for besittelse. For de øvrige ti hvor narkotikahundene markerte, er det snakk om forhold som ligger lenger tilbake i tid, forklarer informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik i The Gathering til NTB. Han understreker at datatreffet er et rusfritt arrangement.

- Det skal det også fortsette å være. Derfor samarbeider vi tett med politiet.

Over 5.000 datainteresserte samler seg denne uken i den gamle OL-hallen i det som etter hvert har blitt en viktig påsketradisjon for mange.

Flere av dem som ble tatt i aksjonen, ble pågrepet av politiet, mens andre fikk gå etter å ha erkjent lovbruddet og blitt ilagt forelegg på mellom 5.000 og 7.500 kroner, skriver Østlendingen. Den yngste av dem som er tatt, er 17 år gammel.

- Dette var en planlagt aksjon. Men vi er litt overrasket over at så mange ble tatt. Vi trodde på forhånd at de aller fleste deltakerne var klar over at vi har stort trykk på narko under The Gathering, opplyser Hedmark politidistrikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere