RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1.400 tunge kjøretøyer har fått kjøreforbud

Oslo (NTB): Hittil denne vinteren har over 1.400 tunge kjøretøyer fått kjøreforbud i Norge, og 2.000 har fått gebyrer, viser tall fra Statens vegvesen.

Per 2. februar i år hadde Statens vegvesen gjennomført 37.000 kontroller av tunge kjøretøyer. Sist vinter ble 6.908 tunge kjøretøyer kontrollert, skriver Aftenposten.

Sist vinter ble det gitt anmeldelser for 20 kjøretøyer. I år er det registrert 24 anmeldelser. I fjor fikk 337 kjøretøyer og tilhengere kjøreforbud og det ble delt ut 419 gebyrer. I år er tallene 1.400 kjøreforbud og 2.000 gebyrer. Statistikken avslører også at fire av de 24 anmeldelsene i år har gått til norske sjåfører. Resten er gitt til sjåfører fra Øst-Europa. Til tross for at det er kontrollert mer enn tre ganger så mange norske lastebiler og trekkvogner som østeuropeiske, har dobbelt så mange østeuropeiske fått kjøreforbud.

Vegvesenet varsler kraftigere lut.

- Vi har nettopp hatt møte med politiet for å avklare felles tiltak og sanksjoner for å fjerne dårlig skodde, tunge kjøretøyer fra veien, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Han opplyser at målet er bedre samarbeid med politiet, og et ønske om utvidet rett til å holde tilbake uegnede kjøretøyer for å ilegge bøter og gebyrer på stedet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere