RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1.400 tunge kjøretøyer har fått kjøreforbud

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hittil denne vinteren har over 1.400 tunge kjøretøyer fått kjøreforbud i Norge, og 2.000 har fått gebyrer, viser tall fra Statens vegvesen.

Per 2. februar i år hadde Statens vegvesen gjennomført 37.000 kontroller av tunge kjøretøyer. Sist vinter ble 6.908 tunge kjøretøyer kontrollert, skriver Aftenposten.

Sist vinter ble det gitt anmeldelser for 20 kjøretøyer. I år er det registrert 24 anmeldelser. I fjor fikk 337 kjøretøyer og tilhengere kjøreforbud og det ble delt ut 419 gebyrer. I år er tallene 1.400 kjøreforbud og 2.000 gebyrer. Statistikken avslører også at fire av de 24 anmeldelsene i år har gått til norske sjåfører. Resten er gitt til sjåfører fra Øst-Europa. Til tross for at det er kontrollert mer enn tre ganger så mange norske lastebiler og trekkvogner som østeuropeiske, har dobbelt så mange østeuropeiske fått kjøreforbud.

Vegvesenet varsler kraftigere lut.

– Vi har nettopp hatt møte med politiet for å avklare felles tiltak og sanksjoner for å fjerne dårlig skodde, tunge kjøretøyer fra veien, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Han opplyser at målet er bedre samarbeid med politiet, og et ønske om utvidet rett til å holde tilbake uegnede kjøretøyer for å ilegge bøter og gebyrer på stedet.

Ansvarlig seksjonsleder Arne Valdemar Nielsen i Vegvesenet legger til at det er et ønske om å ta dem som har bestilt kjøringen. Transportkjøperne skal ansvarliggjøres, slår han fast. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere