RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14.000 personer oppholder seg ulovlig i Norge

Politiets utlendingsenhet (PU) har registrert over 14.000 utlendinger med ulovlig opphold i Norge. 5.000 av disse sitter i norske asylmottak.

Samtlige har fått pålegg om å reise fra Norge, men har oversittet utreisefristen. Flere av disse er vanlige asylsøkere som har fått avslag på søknaden, men også rundt 550 straffedømte som skulle vært bortvist fra landet, oppholder seg her fremdeles, skriver Aftenposten.

Rundt 5.000 personer sitter i asylmottak, og rundt 9.000 befinner seg andre steder.

– Det er mange som vi til enhver tid ikke vet hvor er. Mange av disse flytter mye på seg, sier kommunikasjonssjef Cecilie Johansen i PU.

I en rapport utarbeidet av PU sammen med Utlendingsdirektoratet og Kriminalomsorgsdirektoratet, heter det at det er et sikkerhetsproblem for myndighetene at et ukjent antall utlendinger med falsk eller ukjent identitet oppholder seg i Norge.

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) reagerer på at politiet mener at personer uten kjent identitet er et sikkerhetsproblem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere