Gå til sidens hovedinnhold

1485 biler tauet inn i Oslo

Koster 200 kroner per dag:

Med vårrengjøringen strømmer også pengene inn i kommunekassa.

Siden vårrengjøringen av gatene i Oslo startet i begynnelsen av april, har 1485 biler blitt tauet inn, viser ferske tall Nettavisen har fått fra Bymiljøetaten.

- Så langt har vi måttet taue inn i underkant av 1500 biler i forbindelse med årets vårrengjøring. Det er omtrent på samme nivå som i fjor, men noe lavere enn tidligere år. Det kan tyde på at det er flere som får med seg at vårrengjøringen er i gang, og at folk er blitt flinkere til å følge med på skiltingen i gata, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen, til Nettavisen.

Hvert år blir det tauet inn om lag 3000 biler i forbindelse med gatefeiingen.

Her kan du sjekke om bilen din er tauet inn

Så mye koster det

Men for de som er blitt tauet inn, har det kostet dyrt, og har gitt kommunen en solid inntekt. Alle de 1485 bileierne har nemlig fått et parkeringsgebyr på 900 kroner, for å ha parkert i strid med parkeringsreguleringen på stedet. Totalt over 1,3 millioner kroner.

I tillegg må bileierne betale 2450 kroner for inntauing av bilen, og hvis bilen blir stående på inntauingstomta på Ulven, vil det koste 200 kroner per dag. Bare inntauingskostnadene har så langt kostet bileierne totalt 3,5 millioner kroner.

Les mer

91 biler tauet bort det siste døgnet

- Hva tror dere er årsaken til at så mange ikke flytter bilen?

- Vi vet at mange ikke er klar over regelen om å sjekke gata for nye skilter en gang i døgnet. Hvert år forsøker vi derfor å informere så godt vi kan om at vårrengjøringen starter, og at folk må være ekstra oppmerksomme hvis de parkerer på kommunal vei. Vi informerer bredt i media, vi legger ut lister over planene på nettsidene våre og vi setter opp parkering forbudt-skiltene i gata minst 24 timer før, sånn at folk skal få god tid til å flytte bilen, sier Olsen.

«Hvis bilen din ikke er flyttet når vi feier og rengjør gatene kan bilen bli tauet bort. Se derfor etter nye skilt i gaten en gang i døgnet», påpeker etaten på sine nettsider.

Les mer

Frp reagerer på «rydde-glipp»: - 1. mai må brukes til å rydde gatene

Flere henter ikke bilen

Det er også hvert år om lag 15 prosent av de inntauede bilene som ikke hentes.

- Mesteparten av disse bilene blir kondemnert fortløpende. Biler som skal selges må stå tre måneder etter at eier er varslet. Vi har flere biler som har stått en stund, sier pressesjefen.

Akkurat nå står det det 256 biler inne på inntauingstomta. Av disse ble sju biler tauet inn i fjor.

- Får dere mange sinte reaksjoner fra folk?

- Det å få tauet inn bilen er selvfølgelig ikke hyggelig, men jeg tror mange også har forståelse for at det er nødvendig for at vi skal få gjort jobben vår. For oss skaper feilparkerte biler store forsinkelser i arbeidet, så derfor forsøker vi å informere så mye som vi kan i forkant, sier hun.

- Ferdige før 17. mai

På dagtid er åtte vårrengjøringslag i arbeid spredt over hele byen, og hvert arbeidslag har 10-12 maskiner i drift. I tillegg til 18-20 inntauingsbiler og Bymiljøetaten.

Ifølge Bymiljøetaten har det blitt strødd ut 30.000 tonn med grus i Oslos gater i vinter, som nå altså skal tas opp igjen før nasjonaldagen.

- Vi ligger godt an med årets rengjøring, og alle gatene skal være ferdige før 17. mai, lover Olsen.

Les mer

Vil strupe kommunens egne parkeringsplasser

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot