*Nettavisen* Nyheter.

149 postkontor legges ned

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Snart er det ingen igjen.

12.06.12 11:47

Posten Norge legger om 149 postkontor til Post i Butikk. Det skjer etter at Stortinget har gitt klarsignal for dette. Når endringen er gjennomført, vil det være 30 postkontor og rundt 1400 Post i Butikk i Norge.

- Prosessen med å forberede omlegging av postkontor starter nå. Gjennomføringen vil skje i 2013 og 2014, opplyser Posten

Færre sender fysiske brev, mens pakkevolumene vokser som følge av økt netthandel. Folk flest har tatt i bruk nettbank og bruken av manuelle banktjenester på postkontorene har falt mer enn 90 prosent de siste 20 årene. Denne utviklingen har ført til at færre besøker postkontorene.De siste 10 årene er over 700 postkontorer blitt lagt om til Post i Butikk.

- Endrede kundebehov gjør at Posten må tilpasse seg. Post i Butikk gir et tjenestetilbud som er godt tilpasset kundenes behov for lange åpningstider, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Omleggingen vil berøre om lag 1000 ansatte ved postkontorene. Posten har lang erfaring og etablerte avtaler med fagforeningene slik at omstillingene ivaretar medarbeidernes interesser på en best mulig måte.

-- Det er en utfordring at mange av våre dyktige og lojale medarbeidere blir berørt, men endringer er nødvendig. Vi har et godt samarbeid med fagforeningene og gode erfaringer fra tidligere omstillingsprosesser. Jeg er opptatt av forutsigbare prosesser og at vi tilrettelegger best mulig for å finne gode løsninger for den enkelte, sier Mejdell.

Når Posten har vurdert hvilke postkontor som skal legges om til Post i Butikk har hensynet til bedriftskundenes behov vært en viktig faktor.

- Bedriftskundene har størst behov for tjenestene som utføres ved postkontorene. De fleste postkontorene som legges ned, vil bli erstattet med en Post i Butikk, men i noen tilfeller vil det være aktuelt å opprette flere Post i Butikk, sier Mejdell.

Postens avtale med DnB om å tilby banktjenester endres i første omgang ikke selv om Stortinget har besluttet at Postens bankplikt begrenses til å omfatte landpostnettet. En avklaring om fremtidig banktilbud vil komme i løpet av 2012.

Disse postkontorene «fredes» i denne omgang:

Asker, Sandvika, Ski , Arendal, Drammen, Alta, Hamar, Bergen, Molde, Bodø, Stjørdal, Gjøvik, Etterstad, Grønland, Majorstuen, Nydalen, Rodeløkka, St. Olavsplass, Vika, Sandnes, Stavanger, Førde, Trondheim, Skien, Harstad, Tromsø, Kristiansand, Tønsberg, Høyden og Longyearbyen.

Her kan du se alle kontorene som blir lagt ned

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.