*Nettavisen* Nyheter.

15 år etter Nokas-ranet er fortsatt 51,4 millioner borte

BORTE: Over 50 millioner kroner er fremdeles borte etter NOKAS-ranet i 2004.  Foto: Politiet (NTB scanpix)

Staten har brukt millioner på etterforskningen. Men 15 år etter Nokas-ranet er 51,4 millioner fortsatt sporløst forsvunnet.

Ranerne kom seg i april 2004 unna med 57,5 millioner kroner fra tellesentralen til Nokas. Kun snaut 6 millioner kroner er funnet.

Det siste forsøket på å finne pengene ble gjort i 2006, da politiet trodde de kunne befinne seg på en gård i Hedmark. Den samme som Anders Behring Breivik senere brukte som bombefabrikk i 2011, skriver Stavanger Aftenblad.

En ung oslomann fikk innvilget bo- og driveplikt og skulle drive med hest, men politiet fattet mistanke. Da de til slutt gikk til aksjon viste det seg at gården skjulte en stor marijuanaplantasje – men ingen penger.

Der stoppet jakten på Nokas-millionene. Politiledelsen ville ikke bruke mer ressurser på et ran som allerede hadde kostet samfunnet over 300 millioner kroner i etterforskning og rettssaker.

– Vi hadde mange kjente mennesker som vi kunne ha ettergått. På ett eller annet tidspunkt ville vi ha funnet spor av Nokas-pengene. Det er jeg fortsatt overbevist om, sier ransekspert og etterforsker Rune Sivertsen i Oslo politidistrikt.

Han tror ikke pengene eksisterer i kontanter i dag, men tror de er investert i andre ting.

I høyesterettsdommen fra 2007 ble de 12 domfelte fra Nokas-ranet pålagt å betale tilbake de savnede millionene. Så langt har mellom 600.000 og 700.000 kommet inn.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.