NEW YORK (Nettavisen): Søndag kveld kom nyheten om at Kellyanne Conway, som er Donald Trumps politiske rådgiver, slutter i jobben av hensyn til sin familie.

Les også: Avslører hemmelig og sjokkerende opptak av Donald Trumps søster

Ektemannen gir seg også

Samtidig annonserte ektemannen, George T. Conway III, som er advokat og sterk kritiker av Donald Trump, at han trapper ned arbeidet for «Lincoln Project», en organisasjon av republikanere som ikke ønsker å se USAs president Donald Trump gjenvalgt 3. november.

Les også: Trump: - Hun har en ektemann fra helvete

Både Kellyanne Conway og George T. Conway III forklarer at de gir seg av hensyn til familien.

- Jeg starter overgangen fra Det hvite hus mot slutten av denne måneden. George gjør også noen endringer, skriver Kellyanne Conway i en uttalelse, ifølge CNN.

Der legger hun ikke skjul på at hennes jobb som rådgiver for Trump, og mannens jobb som iherdig Trump-motstander, har vært utfordrende.

- Vi er uenige om en hel del, men vi er enige om det som betyr mest av alt: barna. Våre fire barn er i tenårene og Tweens starter nå et nytt studieår, på ungdomsskolen og videregående, eksternt hjemmefra i minst noen måneder. Som millioner av foreldre over hele landet vet, krever det at barna nå gjennomfører skole hjemmefra et nivå av oppmerksomhet og årvåkenhet som er like uvanlig som tidene vi lever i, skriver Conway.

Les hele uttalelsen her:

George T. Conway III skriver følgende på Twitter:

- I krig med foreldrene

En av de fire tenåringene Kellyanne Conway henviser til, er den 15 år gamle datteren Claudia Conway.

Claudia har i hele sommer vært i en offentlig krig med sine foreldre på TikTok og på Twitter og kritisert dem for sine konservative synspunkter, ifølge New York Post.

15-åringen har flere ganger kritisert moren fordi hun jobber for presidenten og har blant annet kalt henne «selvopptatt». Men heller ikke faren har sluppet unna.

- Når det gjelder min far, så er vi politisk enige om absolutt ingenting. Vi har bare tilfeldigvis sunn fornuft når det gjelder vår nåværende president. Slutt å være så besatt av ham, twitret Claudia.

På et tidspunkt i sommer ba hun også demokraten og kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez om å adoptere henne.

Les også: Alexandria Ocasio-Cortez: - Jeg er like mektig som en mann, og det gjør dem gale

Og så sent som på lørdag, dagen før moren trakk seg fra jobben, gikk Claudia ut på Twitter og skrev at hun ville frigjøre seg selv.

- Offisielt presser jeg nå på for en frigjøring. Spenn dere fast fordi dette kommer sannsynligvis til å bli offentlig på en eller annen måte, dessverre. Velkommen til mitt liv, skriver 15-åringen.

Ifølge NTB ønsker Claudia Conway å søke om å bli myndig etter «flere år med traumer og mishandling.»

Claudia kritiserer også moren for at hun denne uken skal tale ved Republikanernes landsmøte.

- Min mors jobb ødela livet mitt til å begynne med. Det er hjerteskjærende at hun fortsetter å gå den veien etter mange år med å se barna hennes lide. Selvopptatt. Det handler om penger og berømmelse, mine damer og herrer, skriver Claudia Conway.

- Kritisk uke for Donald Trump

President Donald Trump skal selv tale fire ganger i løpet av Republikanernes landsmøte som starter mandag kveld norsk tid. Både kona, Melania Trump og fire av hans fem barn, skal tale under landsmøtet.

Les mer: Trump bryter tradisjon - er uten sidestykke på et landsmøte i USA

Mandag kveld skal blant annet Trumps sønn, Donald Trump Jr., holde en tale.

Les også: Trump formelt nominert som Republikanernes presidentkandidat

New York Times skriver at dette er en kritisk uke for president Donald Trump.

- Den kommende uken vil være kritisk for Trumps innsats for å sette Mr. Bannons arrestasjon og resten bak seg, omskrive fortellingen og overtale nok amerikanere til at han er den som er best rustet til å bringe tilbake økonomien og jobbene. De neste fire dagene vil han kommandere den nasjonale scenen, selv om den er virtuell, med sitt presidentskap som innsats, skriver avisen.

Les også: Trumps tidigere rådgiver Steve Bannon pågrepet i New York

- Pesten kom fra Kina

Ved 18.30-tiden mandag kveld ble Trump formelt nominert som Republikanernes presidentkandidat under partiets landsmøte. Trump fikk overveldende støtte fra partiets delegater rundt om i USA, og han havnet dermed raskt over den nødvendige grensen på 1.276 stemmer, melder NTB.

Kort tid senere holdt Trump en tale. Det var ventet at Trump skulle holde en tale ved 22-tiden amerikanske tid, men i stedet tok han til scenen allerede ved 19.30-tiden norsk tid.

Se litt av talen her:

Da Trump kom på scenen, ropte de fremmøtte; «Fire år til - Fire år til», hvorpå Trump til slutt uttalte:

- Hvis du vil gjøre dem skikkelig gale, så si 12 år til. Fordi vi tok dem i å gjøre noen virkelig forferdelige ting i 2016. Og vi må være forsiktige fordi de prøver å gjøre det igjen, sa Trump i talen, og viste til debatten som pågår nå i USA rundt poststemmene.

Les mer: Dramatisk politisk spill rundt USAs postvesen

- Det er ikke riktig og det er ikke rettferdig. Vi må være veldig forsiktige, sa Trump, som også hevdet at den eneste måten demokratene kan frata dem valgseieren på, er hvis valget manipuleres om poststemmene.

- Dette er tidenes viktigste valg, det viktigste i amerikansk historie. Landet vår kan gå i en fryktelig, fryktelig retning, eller så kan det gå i en forsatt bra retning, slik vi så det før pesten kom fra Kina, sier Trump.

Les mer her: Trump på landsmøte: – Vi er nødt til å vinne