RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15-åring banket mens vaktene så på

Foto: Politiet (AP)
Sist oppdatert:
- Vaktene gjorde som de skulle, sier sikkerhetsselskapet.

En 15 år gammel jente ble banket opp på en bussholdeplass i Seattle i slutten av januar. Nå er bilder fra overfallet offentliggjort, og de viser at sikkerhetsvaktene på stedet bare står og ser på mens jenta blir sparket i hodet.

Se video fra overvåkingskameraet nederst i saken.

Like før hun ble angrepet hadde den 15 år gamle jenta oppsøkt tre sikkerhetsvakter fordi hun trodde de kunne beskytte henne.

Forfulgt
Ifølge 15-åringen ble hun forfulgt av tre unge menn og en tenåringsjente. Det var tenåringsjenta som angrep 15-åringen mens hun sto midt mellom sikkerhetsvaktene. En av de unge mennene stakk av med 15-åringens veske, mens mishandlingen pågikk.

Vaktene grep ikke inn, men skal ifølge vitner ha kontaktet politiet. Årsaken er at vaktene, ansatt selskapet Olympic Security Services, bare har ordre om å observere og rapportere, og ikke er gitt tillatelse til å gripe inn, melder Associated Press.

- Jeg gikk bort til vaktene og fortalte dem at de prøvde å angripe meg. Jeg visste at jeg ville bli angrepet og stilte meg ved vaktene for å få beskyttelse. Jeg trodde vaktene ville forsvare meg, har jenta forklart.

Opptrådte «hvitt»
Ifølge 15-åringen, som er svart, begynte plagingen i et kjøpesenter like ved bussholdeplassen. De fire angriperne skal ha kommet med truende kommentarer og sagt at hun hadde fine ting og opptrådte «hvitt».

Opptrinnet i kjøpesenteret ble stanset av to politimenn, som eskorterte angriperne til en utgang og offeret og hennes venninne til en annen. 15-åringen ba da om å bli fulgt til bussholdeplassen, men politimennene nektet.

- Hadde disse polititjenestemennene visst hva som ville skje, ville de ha betalt for en drosje slik at offeret kunne komme seg trygt hjem, men de visste det ikke. De avbrøt et par forstyrrelser og ga offeret muligheten til å forlate området med buss, sier en talsmann for politiet i Seattle.

En av de tiltalte har forklart til politiet at offeret tidligere på kvelden hadde brukt pepperspray mot en av de fire som nå er tiltalt.

Lager nye rutiner
Direktør i Olympic Security, Mark Vinson, har ikke kommentert saken overfor AP, men sjefen for kollektivselskapet i Seattle, som har hyret inn vaktene, forteller at selskapet nå revurderer sine rutiner. Det vurderes å innføre ytterligere skolering av vaktene, slik at de lærer hvordan de skal stanse slike situasjoner. Det vurderes også å hyre inn væpnede vakter, forteller direktør i Metro Transit, Kevin Desmond.

Desmond er skuffet over vaktenes opptreden.

- Vi er skuffet over det folk ser på opptaket. Det er helt uakseptabelt. Jeg vet at Olympic Security-folkene også var skuffet over innsatsen, men de ansatte fulgte sine retningslinjer.

Tenåringsjenta som er tiltalt etter overfallet risikerer to og et halvt år i et ungdomsfengsel, mens de tre andre involverte, som er i alderen 18 til 20 år risikerer mellom 31 og 48 måneder i fengsel.

Se video av overfallet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere