Gå til sidens hovedinnhold

15-åring dømt for vold mot lærer

Ruset på store mengder sovetabletter gjøv den 15 år gamle gutten løs på sin tidligere lærer ved Tindlund ungdomsskole - og på politimennene som ble tilkalt.

Hendelsen fant sted like ved Tindlunhallen om ettermiddagen torsdag 29. april i år, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

15-åringen forklarte i rettssaken i forrige uke at han og en kamerat hadde ruset seg på en større mengde med sovetabletter som han hadde funnet hjemme hos seg selv denne dagen. Da de var ved Tindlund ungdomsskole, skal en lærer ved skolen ha bedt de to rusede guttene om å forlate skoleområdet.

Gikk løs på politifolk
Dette likte tydeligvis 15-åringen dårlig. For i stedet for å gjøre som hans tidligere lærer sa, slo han ham flere ganger mot hodet, samtidig som han sa at han skulle «knuse trynet hans». I forbindelse med hendelsen sparket han også læreren i låret.

I forbindelse med det voldelige opptrinnet ble politiet også tilkalt. Men selv ikke da flere røslige politimenn ankom stedet 20 minutter senere, roet 15-åringen seg nevneverdig.

Ifølge den ferske dommen fra Sarpsborg tingrett, fortsatte han med å slå og sparke – denne gang mot to politimenn – samtidig med at han forulempet dem verbalt. I forbindelse med pågripelsen sparket han også etter en tredje politimann, dog uten å treffe, ifølge sa.no.

15-åringen forklarte i tingretten at han kun husket bruddstykker av hvordan hendelsen forløp i detalj, men erkjente straffskyld når det gjelder voldsutøvelsen mot læreren og politifolkene og for å ha forulempet politimennene, og han ga i retten også tydelig uttrykk for anger. Han erkjente også at han siden februar i år har røyket hasj.

Håper det var en vekker
Aktor i saken, politiadvokat Dag-Fredrik Reymert la ned påstand om 21 timers samfunnsstraff for den tidligere ustraffede tenåringen.

Dommerfullmektig Ingvild Solli og de to meddommerne ville på sin side gi den unge gutten en ny sjanse, ikke minst på grunn av at han nå har gjenopptatt skolegangen etter å ha droppet ut av ungdomsskolen.

- Slik retten oppfatter tiltalte, i lys av uttalelser fra hans tidligere lærer (den fornærmede læreren – red.anm.), bør det likevel være håp om at tiltalte kommer på et bedre sport her i livet. Det vil imidlertid kreve stor grad av egeninnsats og vilje fra tiltaltes side, herunder vil hans valg av venner, rusbruk og skolegang være av stor betydning. Tiltalte er ennå ung, og det er å håpe at de episoder som nå har vært gjenstand for rettens behandling for framtiden kan stå som engangsepisoder, og at det har vært en vekker for tiltalte, skriver Solli i dommen, som lyder på 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år.

Les flere nyheter på sa.no